Mirka Nešpora-Dopravné značenie-iné

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
kawa 18. novembra 2020

Dobry den.
Poprosil by som Vas o vyriesenie dopravnej situacie pri materskej skolke na ul. Mirka Nespora, kde po novovybudovanej komunikacii tazke nakladne motorove vozidla a mechanizmy svojou rychlou jazdou z Bikosa , pri prechadzani v tesnej blizkosti vchodu do materskej skolky ohrozuju prichadzajuce a odchadzajuce deti. Pomohlo by osadenie retarderu na znizenie rychlosti.
Dakujem

18. november 2020

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
18. november 2020

peťa

na cestu nie je vydané kolaudačné rozhodnutie a autá používajú cestu protizákonne ! Kedy bude konať stavebný úrad ?
05. január 2021

Odpoveď samosprávy

Vybudovanie prístupovej komunikácie objekt SO 121-02 stavby „Rýchlostná cesta R4 Prešov – severný obchvat“ financuje investor Národná diaľničná spoločnosť, a.s. Dúbravská cesta 14 841 04 Bratislava (ďalej len NDS, a.s.). Táto komunikácia bola budovaná ako dopravný prístup pre záchranárske zložky. Na základe výstupov z pracovného rokovania, ktoré prebehlo na NDS, a.s. dňa 04.12.2020 bude na predmetný úsek stavby v dĺžke cca. 200 m vydané rozhodnutie o predčasnom užívaní, aby mohla po tejto ceste jazdiť stavenisková doprava pre výstavbu novonavrhovaných rodinných domov. NDS, a.s. nás informovala, že k samotnému dokončeniu celej tejto prístupovej komunikácie dôjde v záverečnej etape stavby R4 a to v priebehu roka 2022.
Od 01.04.2020 je účinná vyhláška č. 30/2020 Z.z. o dopravnom značení. V novelizovanej vyhláške sa dopravné zariadenie „spomaľovací prah“ s príslušnou dopravnou značkou IP8 už nevyskytuje. V zmysle vyššie uvedeného nie je legislatívne možné osadiť spomaľovacie prahy v predmetnej lokalite.
Cestný správny orgán odporučí v predmetnej lokalite Ul. Mirka Nešpora pri objekte materskej škôlky náhodné cestné kontroly zamerané na kontrolu rýchlosti motorových vozidiel, vykonávané Policajným zborom Slovenskej republiky.

Odbor vnútornej správy a verejného obstarávania MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania