Duklianska-Automobily-parkovanie

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení

Parkujúce autá pred vstupom do školy ohrozujúce malé deti. Časť chodníka využívajú na otáčanie a parkovanie. A pritom blokujú ako sa dostan na chodník idúci okolo škôlky . Hodila by sa tam zábrana alebo aspoň dopravne označenie zákazu statia.

23. november 2020

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
05. január 2021

Odpoveď samosprávy

Mestská polícia v súvislosti s podnetom vykonávala v priebehu od 7.12.2020 do 11.12.2020 kontroly parkovania a premávky motorových vozidiel pred predmetným vstupom do školy. Počas kontrol ktoré mestská polícia vykonávala taktiež neboli zaznamenané kolízne situácie, prípadne neboli zistené priestupky v súvislosti s porušením zákona NR SR č.8/2009 Z.z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov. Priestor pred vstupom do areálu školy o ktorý sa jedná, je vedený ako komunikácia. Mestská polícia neeviduje žiadne podnety ani oznámenia o kolíznych situáciách vozidiel s chodcami. Podnet bol konzultovaný s príslušným pracovníkom Referátu dopravnej infraštruktúry Mestského úradu v Prešove, ktorý posúdi prípadne zrealizuje aj možnosť doplnenia dopravného značenia.
Hliadky mestskej polície budú v danej oblasti v rámci svojich možností vykonávať kontroly a pri zistení porušenia ustanovení zákona alebo všeobecne záväzného nariadenia budú postupovať v zmysle zákona SNR č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov.

Mestská polícia v Prešove

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania