Zlatobanská-cyklotrasa-neodhrnutá

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Uzavretý
meno
Stano Kaperák 03. decembra 2020

Cyklocesta Prešov-SIGORD je neodhrnutá, zanedbaná a hlavne nefunkčná/ nezjazdná a hlavne nebezpečná z dôvodu že jej povrch pokrýva vrstva ľadu! Platené parkoviska budovať to áno ale myslieť na ,,ZELENÚ,, dopravu to už nie!.

03. december 2020

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
03. december 2020

Matus Ivanecky

Dobry den,

ja si vsak naopak myslim, ze odhrnat tuto cestu nie je pozadaovane, ani potrebne.

Urcite ju netreba v ziadnom pripade nicim posypat.

Cyklisti ju vedia jazdit aj na snehu a takisto ju takto budu moct vyuzivat aj bezkari.

Je treba sa dohodnut, kto a kolko "weekendovych/mestskych" cyklistov ju potrebuje odhnutu.

Ludia na MTB a chodci ju vedia a su ochotni jazdit aj neodhrnutu.


BTW, cykjlisti na cestnych bicykloch mozu vyuzivat aj cestu. Tu by vsak bolo treba roizsirit o pas krajnice.
03. december 2020

Stano Kaperák

V prvom rade je to komunikácia vyhradená cyklistom na čo má byť aj prispôsobená celoročne. Chcem zobrať vnúčatá na bicykloch na sigord a v predmetnom stave veci mám len 2 možnosti ako sa bicyklom dostať na sigord: buď cyklo cestou kde je ale ľad a možno sa polámem kde v takom prípade budem žalovať správcu komunikácie že komunikáciu neudržiava v riadne legislatívou stanovenom stave alebo pôjde na Sigord po ceste pre vozidlá, kde zo skúsenosti viem, že ma môže zraziť nejaké prasa, vodič, ktorý nedokáže pri predbiehaní cyklistu dať znamenie o zmene smeru jazdy a vykonať svoj manéver v bezpečnom odstupe od cyklistu.
03. december 2020

Matus Ivanecky

Nemusi byt udrziavana celorocne. Nie je to v intravilane.

https://cyklokoalicia.sk/2013/01/udrzba-cyklotras-v-zime/

Záver?
Podľa Zákona: “Povinnosť zabezpečiť údržbu priľahlých chodníkov a ostatných prístupových plôch patriacich k nehnuteľnosti vyplýva jej vlastníkom, prípadne správcom, alebo užívateľom z § 3d ods. 4 písm. b. a c. a ods. 5 zákona NR SR č. 135/1961 Zb. o pozemných komunikáciách v znení neskorších zmien a doplnkov.”

Magistrát hlavného mesta Bratislava, mestské časti ani iní správcovia komunikácií ako STaRZ si svoje povinnosti vyplývajúce zo zákona neplnia alebo si ich plnia nedostatočne. Podľa Zákona sú zároveň priamo zodpovední za akúkoľvek škodu, ktorú týmto spôsobili – či už došlo “len” k poškodeniu vášho bicykla alebo v horšom prípade zraneniu pošmyknutím a zdravotným následkom.
17. december 2020

Stano Kaperák

Správca komunikácie nijak nekonal. Ľad z komunikácie sa medzi časom roztopil. Vec je teda zatiaľ do ďalšieho snehu už neaktuálna no nepovedal by som že vyriešená. O komunikáciu sa treba riadne starať a vykonávať jej údržbu.
17. december 2020

Matus Ivanecky

Riesenim je aj umiestnenie znacky:


POZOR v zime sa neudrziava.
17. december 2020

Stano Kaperák

Samozrejme, ak by tam bola takáto značka tak by nám nezostávalo nič iné len ju akceptovať.
03. február 2021

Stano Kaperák

Stále nezjazdná!
04. február 2021

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
06. február 2021

NebudemLabutKedNebuduUradnici

Pokial viem z inych podnetov a stanovisk nesta, tak cyklochodniky sa neudhrnaju, maju v zime sluzit na zimne sporty. Okolo torysy sa tiez cyklochodnik neodhrna z toho dovodu, iba vedlasi chodnik pre pesich.
08. február 2021

Stano Kaperák

Cyklisti teda v zime nemôžu bezpečne užívať Prešovskú cyklokominukáciu resp. eurovelo 11?
09. február 2021

Stano Kaperák

Dnes som znovu cestoval na bicykli smerom na Zlatú Baňu. hotová katastrofa. Takmer 30cm snehu. Cyklo cesta stále nezjazdná! Hamba! Pľuvanec to tváre kompetentného!!!!
15. február 2021

Odpoveď samosprávy

„Cyklocesta Prešov-SIGORD je neodhrnutá, zanedbaná a hlavne nefunkčná/ nezjazdná a hlavne nebezpečná z dôvodu že jej povrch pokrýva vrstva ľadu! Platené parkoviska budovať to áno ale myslieť na "ZELENÚ" dopravu to už nie!“ uvádzame nasledovné:
Projekt „Cykložleznička Prešov - Zlatá Baňa - I. etapa“ (ďalej len „cykloželeznička“) je financovaný z Európskych a štrukturálnych fondov realizovaný v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (ďalej len „IROP“), realizovaný podľa projektovej dokumentácie predloženej v stavebnom konaní, ako aj v rámci žiadosti o poskytnutie nenávratného finančného príspevku, predloženej na IROP. V súčasnosti je stavba zrealizovaná, prebiehajú procesy vedúce ku kolaudácii stavby, vrátane odsúhlasovania zmien na stavbe, v záujme zvýšenia bezpečnosti a minimalizácie kolíznych situácií na trase cykloželezničky - prioritne na začiatku cykloželezničky, v časti Solivar a v časti Kokošovce.
Na základe vyššie uvedeného cyklotrasa nie je ešte skolaudovaná a odovzdaná do správy organizácii, ktorá bude vykonávať jej pravidelnú údržbu. Až do schválenia uvedených zmien je cyklotrasa staveniskom, čo deklaruje aj označenie na informačných tabuliach „Zákaz vstupu na stavenisko!“.
Pevne veríme, že tieto časovo náročné procesy budú ukončené v čo najkratšom čase a vybudovaná cykloželeznička bude plne slúžiť svojmu účelu.
Ďakujeme za Váš podnet.

Odbor riadenia projektov MsÚ
15. február 2021

Stano Kaperák

hanba!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania