Levočská-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Vyriešený
meno
Stano Kaperák 15. decembra 2020

Ilegálne stojisko. Parkovanie na mieste, kde by chcela vyrásť zeleň. Cestná kriminalita na základe zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke § 25 písm. s. Mestská polícia si nerobí poriadne svoju prácu! Skutkový stav veci pretrváva už viac ako rok! Do kedy sa toto bude tolerovať v Prešove?!!

19. december 2020

Stano Kaperák

Šiel som okolo. Auto na fotke 1. deň lístok od MSP za oknom, 2. deň papuča. 3.- dnes auto tam už nestalo ale stali tam 3 ďalšie iné auta. Ako občan Prešova ďakujem MSP že mali odvahu isť si ušpiniť obuv do toho blata no stále sa nájde niekto, kto tam zaparkuje a stále keď pôjdem okolo budem Vás páni na MSP otravovať svojim telefonátom so žiadosťou aby ste to prišli riešiť.

Možno by to opäť chcelo za vyzbierané pokuty doviezť vlečku zeminy a upraviť to stojisko do ,,zeleného stavu,, alebo spraviť tam riadne parkovacie miesta, no to by bola ta nákladnejšia a zložitejšia alternatíva.
28. december 2020

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
17. február 2021

Odpoveď samosprávy

Mestská polícia sa danou vecou zaoberá od decembra 2020 na základe podnetu občana.
Mestská polícia v Prešove pri výkone svojej činnosti plní úlohy v zmysle zákona SNR č.564/1991 Zb. o obecnej polícii v znení neskorších predpisov. V súvislosti s podnetom je potrebné uviesť, že mestská polícia rieši nahlásené podnety občanov a taktiež aj nedostatky a priestupky občanov na základe vlastnej činnosti. Levočská 57 je na konci slepej ulice, kde mestská polícia neeviduje v tejto súvislosti žiadne podnety ani oznamy. Z tohto dôvodu sa hliadky venujú pri kontrolách viac exponovaným miestam tak ako vyššie uvádzame buď nahláseným, alebo zisteným.
V kontexte prijatého podnetu hliadky mestskej polície vykonávajú kontroly tak v denných ako aj v nočných hodinách. Pri týchto kontrolách bolo zistené, že na mieste parkujú prevažne obyvatelia priľahlých vchodov, t.j Levočská 55 – 57, ktorí si takýmto spôsobom parkovania sami poškodzujú okolie. Pri riešení takýchto vodičov mestská polícia postupovala najprv prevažne upozorňovaním. V niektorých prípadoch však upozorňovanie nie je dostačujúce a tak hliadky mestskej polície pristúpili pri týchto riešeniach k sankčným postihom priestupcov.
Hliadky mestskej polície pri kontrolnej činnosti sa budú aj naďalej zameriavať na tento problém a budú dohliadať na dodržiavanie ustanovení zákona NR SR č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov a v prípade zistenia porušenia zákona bude Mestská polícia v Prešove postupovať v zmysle zákona SNR č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov.
Ďakujeme Vám za Váš podnet, ktorým ste prispeli k čistejšiemu a krajšiemu prostrediu v našom meste.

Mestská polícia v Prešove
22. december 2021

Stano Kaperák

Pravidelnou občianskou hliadkou bolo zistené, že príslušný občania sa naučili parkovať v medziach zákona. Podnet VYRIESENY.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania