Budovateľská-dlhodobo odstavené vozidlá-nezistené EČV a TK a EK

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení

Autovrakovisko ..., vrakovisko priamo pri MHD zastávke. Číslo ulice si presne nepamätám

28. december 2020

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
08. január 2021

Marián Baloga

Budovateľská-dlhodobo odstavené vozidlá-vozidlo bez EČV, bez platnej TK a EK

Dlhodobo odstavené 2 osobe automobily bez EČV, TK a EK na Budovateľskej ulici 38. V interiéri auta sa výrazne tvorí skládka odpadu. Celkovo narušuje estetický vzhľad a zaberá dlhodobo miesta pred PCP.
Ďakujem vopred za rýchlu odozvu.
M.B
20. január 2021

Odpoveď samosprávy

Mestská polícia v Prešove vykonala v uvedenej veci miestne šetrenie, kde bolo zistené, že na ulici Budovateľskej 38 parkuje na verejnom prietsranstve jedno osobné motorové vozidlo Ford čiernej farby bez pripevnenej tabuľky s evidenčným číslom. Z uvedeného dôvodu bol vlastník vozidla vyzvaný aby vozidlo z verejného priestranstva odstránil. V prípade, že vlastník vozidlo do 13.03.2021 neodstráni bude vozidlo správcom cesty z verejného priestranstva odstránené v zmysle § 43 ods. 4, zákona NR SR č.8/2009 Z.z. o cestnej premávke, kde môže správca cesty odstrániť vozidlo stojace na ceste vrátane chodníka na náklady jeho prevádzkovateľa, ak je:
a) na mieste, kde tvorí prekážku cestnej premávky .
b) na vyhradenom parkovisku, ak také parkovisko nie je preň určené
c) bez pripevnenej tabuľky s evidenčným číslom, ak podlieha evidenčnej povinnosti, alebo je bez čitateľného vyznačenia mena, priezviska a adresy pobytu alebo názvu a sídla držiteľa vozidla na viditeľnom mieste s výnimkou dvojkolesových vozidiel, aj keď netvorí prekážku cestnej premávky.
Druhé vozidlo Volkswagen modrej farby malo na zadnej strane vozidla pripevnenú tabuľku s evidenčným číslom LC-939CK, avšak bez platnej technickej a emisnej kontroly. Uvedené konanie nepatrí do pôsobnosti Mestského úradu Prešov ani Mestskej polície Prešov - viď príloha.
Na záver Vám chcem poďakovať za doručený podnet, ktorým občan iniciatívne poukázal na konkrétny nedostatok.

Mestská polícia v Prešove

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.