Sabinovská-Cesty a chodníky-iné

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
peťa 12. januára 2021

Dennodenne pán vodič prechádza autom cez trávnik napriek tomu, že sú tam aj stĺpiky a to medzi bytovým domom na ul.Sabinovskej č.4 a internátom A.Duchnoviča. Na budove internátu je cca 30 m od tohto miesta umiestnená kamera mestskej polícii, takže nemôže byť problém identifikovať porušovateľa!

13. január 2021

peťa

Ani prvý sneh 13.1.2021 neodradil "vodiča" od prechádzanie vozidlom cez chodníky i trávnik ! Dokedy ?
14. január 2021

Stano Kaperák

To je ale prasa!
18. január 2021

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
05. február 2021

Odpoveď samosprávy

Na základe prijatého podnetu mestská polícia nevie nedisciplinovaného vodiča identifikovať, nakoľko absentujú informácie o vodičovi, o vozidle, prípadne o čase kedy zo strany vodiča k danému konaniu dochádza. Je potrebné uviesť, že kamera ktorá je tam umiestnená monitoruje celú oblasť, ktorú má v dosahu a tak prejazd predmetného vozidla nezachytila. V tejto súvislosti mestská polícia vykonáva kontroly v danej lokalite a konkrétny priestor monitoruje kamerovým systémom. Od prijatia podnetu počas desiatich dní bol zaznamenaný iba prejazd vozidiel čistiacich chodníky od snehu a nie prejazd iných vozidiel. V prípade, že občania bývajúci v blízkosti majú vedomosť o vozidle prípadne o vodičovi, ktorý nerešpektuje ustanovenia zákona NR SR č. 8/2009 o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov, majú možnosť nám tieto informácie poskytnúť na bezplatnej linke 159, alebo na čísle 051 7722230.
Hliadky mestskej polície budú aj naďalej v danej oblasti v rámci svojich možností vykonávať kontroly, zároveň bude priestor monitorovať kamerovým systémom a pri zistení porušenia hore uvedeného zákona budú postupovať v zmysle zákona SNR č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov.

Mestská polícia v Prešove

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania