Vodárenská-stavby a budovy-zlý stav budovy

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení

Za nemocnicou, pravdepodobne stará kotolňa v dezolátnom stave a nezabezpečene proti vandalizmu

25. január 2021

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
25. február 2021

Odpoveď samosprávy

Stavebný úrad Mesta Prešov štátny stavebný dohľad dňa 18.02.2021 za účelom prešetrenia zabezpečenia starej kotolne v dezolátnom stave proti vandalizmu, na pozemku parc. č. KN-C 4865/2, k.ú. Prešov, súpisné číslo stavby 11238, ktorá je vo vlastníctve FNsP J.A.Reimana v Prešove a ktorá sa nachádza v areáli FNsP J.A.Reimana v Prešove.
Stavebný úrad za prítomnosti zástupcu FNsP J.A.Reimana v Prešove vykonal ohliadku na tvári miesta.
V zápisnici z výkonu štátneho stavebného dohľadu zástupca FNsP v Prešove uviedol, že v súčasnosti je predmetný objekt (stará kotolňa) kontrolovaný SBS-kou 3 x denne a 3 x v noci. Bude zvýšená frekvencia kontroly na 4 až 5 x za deň a 4 až 5 x v noci. Búranie uvedeného objektu je pri súčasnej finančnej situácii málo pravdepodobné (potreba cca 200.000€). Zároveň FNsP v Prešove plánuje v blízkej budúcnosti výstavbu novej nemocnice (rok 2022 – 2026), ktorá by mala stáť pod geriatrickým pavilónom – záberové územie aj pozemok pod starou kotolňou – parc. č. KN-C 4865/2.
Stavebný úrad berie na vedomie stanovisko FNsP v Prešove. Ďalej stavebný úrad bude konať na základe žiadosti FNsP v Prešove, ako vlastníka predmetnej stavby, pred podaním návrhu na vydanie rozhodnutia o umiestnení stavby novej nemocnice v tomto záberovom území.

Stavebný úrad mesta Prešov

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania