Stromy na Sládkovičovej ulici pri detskej nemocnici

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Neriešený
meno
Ján Haluška 27. júla 2014

Dávno som oznámil na VMČ. 4, že pri parkovisku vedľa detskej nemocnici na Sládkovičovej ulici nie sú stromy.
Prepísal som moje podnety prednesené 5.9.2011 na VMČ4. Poslal som to elektronicky pre VMČ4. Je to pod bodom č.13 - 13.Sládkovičova ul: v tejto časti chýbajú stromy.
....................
Teraz je 27.7.2014. Parkovisko a blízka cesta pri nemocnici má 5-6 kanálov na odtekanie vody. Ani jeden strom okolo!
Žiadam vysadiť v zelených plochách okolo parkoviska stromy. Zeleň vytvorí tieň, zachytí vodu a udrží ju na mieste. Zníži sa teplota okolia a nevyvolá to zbytočne zrážky z tepla. Zlepší sa klíma tesne vedľa nemocnice a nie len tam. Je jasné, že zachytená voda nespláchne miesta položené pod kopcom. Kanalizácia nemusí toľko vody odvádzať zbytočne. Zachytená voda na kopci nepritečie do rieky pri búrkach. Vodu treba zadržať v krajine.

29. júl 2014

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
07. august 2014

Odpoveď samosprávy

Na základe doručeného podnetu zverejneného na stránke www.odkazprestarostu.sk /11039 vo veci chýbajúcich stromov na Sládkovičovej ulici v zelených plochách okolo parkoviska Vám dávame nasledovnú odpoveď:
Podľa priloženej fotografie bolo zistené, že pozemky okolo predmetného parkoviska nie sú vo vlastníctve mesta Prešov, ale vo vlastníctve Fakultnej nemocnice s poliklinikou j. A. Reimana v Prešove. Z tohto dôvodu mesto Prešov nie je oprávnené realizovať výsadbu zelene na týchto plochách.
Napriek tomu, že Vášmu podnetu nemôžeme vyhovieť, Vám ďakujeme a vážime si Vašu snahu o zlepšenie kvality životného prostredia nášho mesta.

Mestský úrad v Prešove
09. august 2014

Ján Haluška

Ďakujem za odpoveď aj keď to trvalo tak dlho (skoro 3 roky). Vidím, že podnet je v riešení.
Čo teraz bude nasledovať? Kto osloví vlastníka?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania