Námestie legionárov-Mestský mobiliár-iné

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Vyriešený

Neplanuje mesto odstranit telefonne budky, ktore su uz dnes nefunkcne, bez telefonov? Zbytocne spatia verejny priestor.

18. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
25. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Mesto Prešov nie je vlastníkom predmetnej nefunkčnej telefónnej búdky nachádzajúcej sa na parc. č. KNC 9789/2, k. ú. Prešov ktorý je vo vlastníctve mesta. Mailom zo dňa 28. 5. 2021 sme oslovili spoločnosť Slovak Telekom ako vlastníka telefónnej búdky. Dostali sme spätnú väzbu, že naša požiadavka bola postúpená na technické oddelenie spoločnosti a v lehote do 30 dní nám zašlú odpoveď.

Odbor financií a správy mestského majetku MsÚ
06. september 2021

Janosik

Námestie legionárov-Verejné služby-iné

Nefunkčné tel. búdky vhodne na demoláciu
25. september 2021

Michal

Žiadam mesto o aktualizáciu stavu riešenia – uvedenie odpovede zo Slovak Telekomu.
Táto "atrakcia" pred pár dňami, keď som tade šiel, stále stála.

Resp. dovolím si mestu navrhnúť, aby Slovak Telekom urgoval a vyzval, že pokiaľ túto stavbu neodstráni do 30 dní od doručenia, dá ju odstrániť mesto na náklady Slovak Telekomu.
Musí mesto robiť i v takomto prípade verejné obstarávanie?

Vzhľadom na to, že od termínu doručenia sľúbenej odpovede zo Slovak Telekomu uplynuli takmer tri mesiace a stavba tam stále stojí, nedá mi neopýtať sa mesta, či snáď prepustilo všetkých svojich právnikov, že takúto záležitosť doteraz nedokázalo vybaviť.

Verím, že to nedopadne rovnako ako s odstraňovaním troch stĺpov verejného osvetlenia.
https://www.odkazprestarostu.sk/presov/podnety/64360/nabrezna-osvetlenie-poskodene-stlpy
28. september 2021

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
29. september 2021

Jozef

Bolo to odstranene.
01. október 2021

Michal

Napriek tomu, že podnet bol adminom označený ako vyriešený, verím, že mesto svoj prísľub zo dňa 28.9. o bezodkladnom informovaní dodrží a do 6.10. zašle požadovanú aktualizovanú informáciu o stave riešenia, minimálne v rozsahu kedy a kým bol podnet vyriešený.
27. október 2021

Odpoveď samosprávy

Nefunkčná telefónna búdka na ul. Námestie legionár, ktorá sa nachádzala na parc. č. KNC 9789/2, k. ú. Prešov bola odstránená. Mailom zo dňa 19. 10. 2021 sme oslovili spoločnosť Slovak Telekom ohľadom odstránenia káblov, ktoré ostali po odstránení telefónnej búdky. Dostali sme spätnú väzbu, že naša požiadavka bola postúpená na technické oddelenie spoločnosti a v lehote do 30 dní nám zašlú odpoveď.

Odbor financií a mestského majetku MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania