Banícka-cesta-rozbitá (väčší úsek)

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Martin 12. apríla 2021

Dobrý deň,
Žiadam Vás o opravu okraja cesty a použitie odovdňovacích žľabov, keďže všetka voda z celej cesty sa zlieva v tomto mieste a spôsobuje podmočenie základov domov a plotov. Jedná sa o cestu na parcele 3244/5 a dotknuté sú najmä domy pod ňou, Banícka 3 a 5. Vzhľadom na výtápanie pivníc vodou z neupravenej cesty je poškodzovaný súkromný majetok. Dochádza k podmývaniu základov plota a jeho poškodeniu, ktoré môže následne viesť až k jeho vyvráteniu. Voda zároveň preráža aj do vodomerných šiacht a hrozí kontaminácia pitnej vody. Prosím preto o urýchlene riešenie situácie, ktorá už doteraz spôsobila veľké škody na majetku.
Ďakujem.

13. apríl 2021

Martin

takto to vyzera dnes
15. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
14. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Po preverení situácie na mieste navrhujeme dňa 16.4.2021 vybudovanie priečneho odvodňovacieho žľabu, uličnej vpuste a tiež osadenie obrubníkov na ľavej strane komunikácie z pohľadu od ulice Zlatobanská. Práce bude realizovať zazmluvnená mestská servisná organizácia MP KANAL service s.r.o..

Odbor životného prostredia a dopravnej infraštruktúry MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania