Októbrová-dlhodobo odstavené vozidlá-vozidlo s EČV, bez platnej TK a EK

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Vyriešený
meno
HS 12. apríla 2021

Odstavene vozidlo bez platnej emisnej a technickej kontroly.

15. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
05. október 2021

HS

Nedalo by sa zistit vyjadrenie mesta?
Od aprila/maja 2021 je v cestnom zakone 8/2009 v paragrafe 43 ods. 4 pismeno d so znenim: nespôsobilé na prevádzku v cestnej premávke27a) dlhšie ako šesť mesiacov aj keď netvorí prekážku cestnej premávky.
Mesto by tento podnet mohlo poslat niekomu kompetentnemu, nie mestskej policii, ktora da odpoved, ze na to nie je opravnena, ako to zvykla davat v odpovediach na taketo podnety.
Taktiez pripajam z ineho podnetu: https://auto.pravda.sk/magazin/clanok/583152-vraky-konecne-zmiznu-z-parkovisk-novela-zakona-umozni-ich-jednoduchsie-odstranovanie/
Alebo sa zazracne budu stracat tieto vraky, ked pride platene parkovanie aj na sidliska?
07. október 2021

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
28. október 2021

Odpoveď samosprávy

Mestská polícia vykonala na základe oznámenia miestne šetrenie kde bolo na verejnom priestranstve na Marka Čulena 36 potvrdené státie motorového vozidla Fiat striebornej farby PO413BK. Vozidlo má riadne pripevnené tabuľky s evidenčným číslom. Technická a emisná kontrola (ďalej len TK a EK) podľa nalepených známok sú neplatné, ich platnosť skončila v máji 2019.
Na základe neplatnej TK a EK je vozidlo nespôsobilé na prevádzku v cestnej premávke. V zmysle § 43 ods. 4), písm. d novelizácie zákona č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke, ktorá je účinná od 15.5.2021, „ správca cesty môže odstrániť vozidlo stojace na ceste vrátane chodníka a parkoviska na náklady jeho prevádzkovateľa, ak je nespôsobilé na prevádzku v cestnej premávke dlhšie ako šesť mesiacov aj keď netvorí prekážku cestnej premávky“. Hliadka mestskej polície na základe oznámenia vec zdokumentovala a v prípade, že uvedené vozidlo bude šesť mesiacov od zdokumentovania aj naďalej odstavené na verejnom priestranstve, pričom nebude spĺňať podmienky prevádzky v cestnej premávke, budeme postupovať v zmysle ustanovení tohto novelizovaného zákona.
Mestská polícia ďalším šetrením zistila majiteľa vozidla, ktorého kontaktovala a ktorému následne bolo vysvetlené vyššie uvedené ustanovenie zákona. Majiteľ vozidla uviedol, že vozidlo je v súčasnosti nepojazdné a do 14 dní vozidlo z verejného priestranstva odstráni. Mestská polícia následne vykoná kontrolu na mieste a v prípade, že majiteľ nedodrží dohodnutý termín, budeme pokračovať v hore uvedenej zákonnej šesťmesačnej lehote a vec riešiť v zmysle vyššie uvedeného zákona.

Mestská polícia v Prešove
09. marec 2022

HS

Vozidlo je prec, podnet vyrieseny.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania