Volgogradská-stavby a budovy

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení

V mene obyvateľov okolitých bytoviek by sme radi vedeli o prebiehajucich úpravách pozemku. Nakoľko bývame v tesnej blízkosti (cez cestu), hlučnosť je niekedy dosť veľká. Bude na tomto pozemku postavená nejaká stavba? Ďakujeme

26. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
30. máj 2021

Amelia

Kým dostaneme odpoveď, stavbu aj postavia....
25. september 2021

Michal

Záhada objasnená. Bude tam umývacia linka pre autá. Vlastne už je, len ešte je nutné dokončiť úpravy okolia a stavbu skolaudovať.

Mesto zrejme rieši oveľa vyššie a strategickejšie otázky, ako odpovedať na takéto "prízemné" otázky obyvateľov. Pre mestský úrad je neriešiteľným, takmer "raketovo-kozmickým" problémom, napr. odstrániť tri zhrdzavené stlpy nepoužívaného verejného osvetlenia z mestského pozemku.
https://www.odkazprestarostu.sk/presov/podnety/64360/nabrezna-osvetlenie-poskodene-stlpy

Ťažko teda čakať, že jeden úradník okamžite prepošle takýto podnet druhému kompetentnému na stavebný úrad a tento v priebehu pár dní preverí a informuje na tomto webe o akú stavbu sa jedná. Resp. zabezpečí nápravu – tabuľa o povolení stavby na stavenisku, hlučnosť, prašnosť, ...

Mesto možno pracuje na nadviazaní družobných vzťahov s mestami v štátoch ako Seychely, Pakistan, Tanzánia, Senegal, Keňa, Honduras, Tadžikistan, Panama, ... aby sa naučilo, ako budovať a starať sa o cesty. Vo všetkých týchto štátoch sú totiž cesty kvalitnejšie ako na Slovensku. Teda boli roku 2019, novšie údaje zatiaľ nie sú. https://www.theglobaleconomy.com/rankings/roads_quality/

Ak si niekto myslí, aký pupok civilizácie na Slovensku, či v strednej Európe sme, tak po návšteve tejto stránky veľmi rýchlo vytriezvie. Cesty síce nie sú síce všetko, ale patria do základnej infraštruktúry štátu. A bez dobrých, spoľahlivých a kvalitných základov domu je ťažko budovať múry, či strechu – ekonomiku, školstvo, zdravotníctvo, kultúru.

Ospravedlňujem sa za môj možno trocha "mimo témy" komentár, ale hádam nie je príliš mimo témy. Súvis je takýto: Umývacia linka – autá – cesty.
A na zamyslenie: Kvalita ciest – kvalita služieb poskytovaných mestom.

Verím, že aj v našom meste sa to určite raz naučia a zlepšia. Len treba tomu obetovať trocha času a úsilia aj z našej strany, bežných obyvateľov – dávať podnety, upozorňovať na problémy, požadovať nápravu, riešenie, ...

Myslím, že admin môže zmeniť stav tohto podnetu na uzavretý.
25. september 2021

Michal

Pred uzavretím tohto podnetu, prosím admina o preposlanie tohto môjho príspevku mestu a uzavrieť ho až po prijatí vysvetlenia od mesta.

Môže mesto vysvetliť dlvody, prečo okrem "známej čarovnej formulky" z 26. apríla, neskôr, takmer 5 mesiacov, na tento podnet autorky vôbec neodpovedalo?

Ďakujem.
27. september 2021

Prešov Odkazprestarostu.sk

Dotaz s komentarom bol odoslany na radnicu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.