17. novembra-cesta-rozbitá (väčší úsek)

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení

Neexistencia riadne spevneneho povrchu cesty vnutrobloku. Vytvaraju sa obrovske kaluze pred obytnymi budovami, ktore nie su mozne prechadzat pesi. Taktiez uvedena cesta ma mnozstvo nebezpecnych vytlkov. Dalej absencia riadnych parkovacich miest pred obytnymi domami.

26. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
20. september 2021

Michal

Pred cca 2 h. som pridal komentár, doteraz sa na stránke neobjavil, preto ho pridávam ešte raz.

Žiadam samosprávu o informáciu – po takmer 5 mesiacoch od poslednej odpovede – o prijatých opatreniach a stave riešenia.

Podľa stavu asfaltu, zdá sa, že oprava tohoto vnútroblokového priestor je ešte v záruke. Reklamovala samospráva toto dielo u dodávateľa?

Zároveň dávam samospráve do pozornosti aj stav výjazdov na hlavnú cestu na ul. 17. Novembra – z tohto vnútroblokového priestoru aj ďalších výjazdov a ciest medzi Škultétyho a Záborskeho. Po daždi sú prechody cez výjazdové cesty chodcami prakticky neschodné. https://www.odkazprestarostu.sk/presov/podnety/123781/17-novembra-cesta-vytlk
20. september 2021

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
27. september 2021

Michal

17. novembra-cesta-rozbitá (väčší úsek)

Navrhujem opraviť aj túto cestu vo vnútrobloku na ul. 17. novembra. Je v žalostnom stave.

Verím, že mesto pri formulácii zadávaní projektu, obsahu zmluvy, kontrole vykonávania stavebných prác a preberaní dohliadne, aby sa tu nezopakovala situácia z rekonštrukcie príľahlých ciest.
https://www.odkazprestarostu.sk/presov/podnety/112936/17-novembra-cesta-rozbita-vacsi-usek
12. október 2021

Michal

Moja žiadosť o informáciu zo dňa 20. 9. pozostávala
- z požiadavky na informáciu o prijatých opatreniach a stave riešenia pôvodného podnetu, ktorý mesto 5 mesiacov preskúmavalo
- jednoduchej otázky – či mesto dané dielo u dodávateľa reklamovalo.

Môže mesto vysvetliť, prečo nezaslalo vysvetlenie bezodkladne do 27. 9., t. j. do max. 7 dní?

Pokiaľ mesto pripravuje komplexnejšiu odpoveď do 30/60 dní, resp. by usúdilo, že.toto dielo nie je možné reklamovať, žiadam o poskytnutie informácií aj na otázky uvedené v bode 1 nižšie:
(1)
a) Aký typ asfaltovej zmesi bol navrhnutý v projekte rekonštrukcie vnútrobloku na 17. novembra medzi Francisciho a Záborského ul., v akej hrúbke a aký typ zmesi, v akej hrúbke bol použitý?
b) Boli zisťované nerovnosti na tejto ceste pred realizáciou diela? Ak nie, prečo? Ak áno, v akej najväčšej výške a v ktorých častiach komunikácie boli zistené?
c) Boli splnené podmienky pre pokládku navrhnutého/použitého asfaltového koberca? Boli nerovnosti prevyšujúce normu pre daný typ asfaltovej zmesi pred pokládkou vyrovnané, vyfrézované, resp. zhotovila sa vyrovnávacia vrstva v potrebnom rozsahu?
d) Bol navrhnutý a dodržaný správny technologický postup, bol povrch cesty pred pokládkou koberca primerane spevnený, bol aplikovaný spojovací asfaltový postrek podľa STN 73 6129 v dostatočnom časovom predstihu pred položením finálnej asfaltovej zmesi?
e) ak boli nerovnosti prevyšujúce normu pre daný typ asfaltovej zmesi vyrovnané a technologický postup počas realizácie tohto diela bol dodržaný, ako je možné že v rámci záručnej doby došlo k prasklinám a k tak rozsiahlym a hlbokým preliačeninám ako je zobrazené na fotografiách z 23.4.2021?

Taktiež žiadam
(2) o vyjadrenie hlavného kontrolóra mesta Prešov
a) k vhodnosti a správnosti postupu mesta (príprava projektu zo strany mesta, zadanie a kontrola vypracovanej projektovej dokumentáce, kontrola priebehu prác, prevzatie realizovaného diela, (prípadné) zamietnutie možnosti reklamovať toto dielo zo strany mesta, vrátane kontroly ohľadom otázok uvedených v bode 1 vyššie a dodržania termínov vybavenia podnetov občanov týkajúcich sa rekonštrukcie vnútrobloku 17. novembra medzi Francisciho a Záborského ul.
b) k hospodárnosti vynakladania verejných zdrojov realizovaným postupom.

Ďakujem.
20. október 2021

Michal

Prosím admina OpS o preposlanie mestu
- môjho príspevku, podnetu zo dňa 12.10.2021. Mesto doteraz nepotvrdilo jeho prijatie.
- aj tohto príspevku, podnetu.

Mesto o vybavení
- pôvodného podnetu spred takmer 6 mesiacov
- podnetu z 20.9.2021 – spred 30 dní,
okrem potvrdenia prijatia podnetov, doteraz neinformovalo.

Urgujem preto mesto o odpoveď a zároveň žiadam o:
1. potvrdenie, či v súčasnosti platí smernica primátora SP 08/2016 o vybavovaní podnetov
https://www.presov.sk/download_file_f.php?id=733157
Na stránke mesta o právnych predpisoch je stále uvedená, domnievam sa preto, že platí.
2. informáciu, či a kedy naposledy boli všetci príslušní zamestnanci ohľadom tejto smernice SP 08/2016 a zákona č. 71/1967 Zb. (správny poriadok) zaškolení/preškolení
3. stanovisko primátorky
a) k nevybavovaniu podnetov (za rok 2021 menej ako 15 % mestom vybavených podnetov na doméne odkazprestarostu.sk, druhé najhoršie krajské mesto) a
b) k dlhodobému a flagrantnému porušovaniu smernice SP 08/2016 a zákona o správnom poriadku.

Ďakujem.
27. október 2021

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
30. november 2021

Odpoveď samosprávy

Opravy miestnych komunikácií a chodníkov na území mesta Prešov, sa budú realizovať v závislostí od rozsahu, prípadne charakteru poškodenia, ako aj priorít a finančných možností mesta Prešov. Vašu požiadavku prosím smerujte na Vašu mestskú časť VMČ4.

Odbor životného prostredia a dopravnej infraštruktúry MsÚ
30. november 2021

Michal

Mesto skutočne považuje svoju dnešnú odpoveď za vybavenie podnetu a nebodaj sa ním zaoberalo svedomito a zodpovedne, ako mu zákon prikazuje?

V svojej odpovedi neodpovedalo ani na jednu z otázok z podnetov zo dňa 12.10. a 20.10.

Žiadam o konkrétnu a úplnú odpoveď na všetky otázky v týchto dvoch podnetoch.

Domnievam sa, že VMČ sú súčasťou samosprávy,, tak snáď by mesto mohlo vyžiadať si stanovisko od príslušnej VMČ a uviesť ho vo vybavení podnetu. Navyše, na väčšinu otázok nie je VMČ kompetentná odpovedať, na to má samospráva odborné referáty.
Ak sa mýlim, rád si prečítam vysvetlenie mesta a nechám sa poučiť.

Poznámka: Zdá, že článok https://presovcan.com/mesto-presov/presovske-ufo-ii/ bude musieť mať ďalšie pokračovanie.
02. december 2021

Michal

@OpS
Môže OpS preposlať príspevok z 30.11. mestu alebo vysvetliť, prečo dôvody, prečo ho nepreposlalo?

@Mesto
Žiadam potvrdiť prijatie podnetu z 30.11. a vybaviť ho správne, o. i. odpovedať konkrétne a úplne.

Je čudné, že sa to niektorí úradníci na MsÚ, resp. mesto stále nedokázalo naučiť a zbytočne si presúva a kumuluje úlohy, ktoré ho aj tak neminú. Ak podnet nevybaví správne ani na túto opakovanú výzvu cez web OpS, môže očakávať zverejnenie na www.presovcan.com, upozornenie prokurátora a záujem zo strany médií.
09. december 2021

Michal

@OpS
Vysvetlí OpS, prečo podnet zo dňa 2.12. mestu nepreposlalo? Prípadne ho prepošle a preposlanie potvrdí?

Mesto ani po týždni nepotvrdilo prijatie podnetu, napriek tomu, že podnety zvyčajne potvrdzuje nasledujúci pracovný deň.

Ďakujem.
17. december 2021

Michal

@OpS
Niečo nové?

@Mesto Prešov
Pripomínam mestu povinnosť prijať podnet, potvrdiť prijatie a vybaviť do 30 dní od prijatia. Okrem iného zodpovedne, svedomito a včas.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania