Mičurinova-cesta-rozbitá (väčší úsek)

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Marko 15. júna 2021

Dobrý deň,
chcem sa informovať, či už nie je možné ukončiť rozkopávku Mičurinovej ulice, keďže žiadne stavebné práce už cca 3 týždne neprebiehajú, celý úsek vyzerá byť opravený a provizórne zasypaný, no nedokončený - asfalt nie je položený. V mieste výkopu sú iba nasypané kamene, ktoré sú rozsypané aj okolo výkopu po ceste a chodníku, ničia prechádzajúcim autám pneumatiky (nie je možné sa vyhnúť protiidúcim vozidlám), ohrozujú okoloidúcich chodcov idúcich po chodníku, odskakujú na karosérie áut, cyklistov a podobne.
Je nutné čakať až do 11/2021, kedy je oficiálne posledný termín povolenia ukončenia stavby? Nie je možné to dať do pôvodného stavu hneď po ukončení opravy? Musia byť všetci okoloidúci celé leto ohrozovaní odlietajúcimi kameňmi spod kolies áut? Vopred vďaka.

15. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
16. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Mesto Prešov, ako príslušný cestný správny orgán pre miestne a účelové komunikácie v zmysle § 3 ods. 2 zákona č. 135/1961 Zb. o pozemných komunikáciách (cestný zákon) v znení neskorších predpisov a v zmysle §44 písm. c/ zákona č. 56/2002 Z.z. o cestnej doprave v znení neskorších predpisov, zaujíma k Vášmu podnetu zverejnenému na stránke www.odkazprestarostu.sk/116795 v predmetnej veci nasledujúce stanovisko.
Na ulici Mičurinova tohto času realizuje SPP – distribúcia, a.s. Bratislava uloženie plynovodu, na ktoré bolo vydané stavebné povolenie a rozhodnutie na zvláštne užívanie miestnych pozemných komunikáciách pre výkopové práce. Všetky spätné úpravy po líniových rozkopávkach sa majú zrealizovať do termínu 15.12.2021. Výkopové a zásypové práce sa realizujú priebežne po 300 m2.
Stanovisko SPP-distribúcia, a.s. Bratislava:
Realizácia rekonštrukcie plynovodu + pripojovacích plynovodov ul. Mičurinova v dĺžke cca 640 m vrátane riadeného pretlaku (Mlynský náhon) je tohto času ukončená vrátane osadenia domových regulačných zostáv. Dňa 8.7.2021 sa vykonala úspešná úradná tlaková skúška na VTZ za účasti Technickej inšpekcie. Včera t.j 14.7.2021 sa začala realizácia betonáže komunikácie a chodníkov, čím po dokončení sa dosiahne kompletné odstránenie uvedených problémov. Zaasfaltovanie bude možné až po zrealizovaní prepojov a odpojov v križovatkách Jazdecká, Bezručova, Jesenského a Sabinovská v termíne do 32. týždňa.

Odbor životného prostredia dopravnej infraštruktúry MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania