PREŠOV - Sekčov, Sibírska č. 3 - 5 neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení

Nevyvážany domový odpad v lokalite Sekčov, Sibírska č. 3 - 5. AK MAME SEPAROVAŤ, JE POTREBNÉ AJ PRAVIDELNE VYVAŽAŤ !!!

07. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
30. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Spoločnosťou, ktorá na území mesta zabezpečuje na svoje náklady triedenie, zber, prepravu, zhodnocovanie, ako aj recykláciu odpadov z obalov a odpadov z neobalových výrobkov pre zložku odpadov plasty, papier, kompozitné obaly na báze lepenky, kovy a sklo je organizácia zodpovednosti výrobcov (ďalej len „OZV“) - spoločnosť NATUR-PACK.

V zmysle zmluvy o zabezpečení systému združeného nakladania s odpadmi z obalov uzatvorenou medzi mestom Prešov a vyššie uvedenou OZV je zber uvedených druhov odpadu na území mesta Prešov zabezpečovaný zberovou spoločnosťou – Technické služby mesta Prešov, a.s., ktorá vykonáva zber týchto zložiek odpadu v komplexnej bytovej výstavbe (ďalej len „KBV“) na základe harmonogramu vývozu triedeného odpadu z mesta Prešov v KBV, zverejňovaného na webovej stránke www.tsmp.sk .

V zmysle vyššie uvedenej zmluvy nie je možné upraviť - zvýšiť frekvenciu vývozu. Vzhľadom na obmedzené priestorové možnosti predmetného stojiska kontajnerov nie je v stojisku možné umiestniť ďalší kontajner na papier. Odpad z papierových obalov je pred uložením do príslušnej zbernej nádoby nutné rozložiť alebo stlačiť za účelom zníženia jeho objemu. Uvedeným spôsobom je možné zvýšiť kapacitu kontajnera.

Ďakujeme Vám za doručenie podnetu a všímavosť.

Mestský úrad v Prešove

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania