cyklotrasa-znečistená

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení

cyklochodník Prešov Sigord znečisteny po povodni, krajnice nepokosené..

19. júl 2021

vlado

Pod Debrami-cyklotrasa-znečistená

cyklochodník Prešov Sigord znečisteny po povodni, krajnice nepokosené..
19. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
23. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Projekt „Cykložleznička Prešov - Zlatá Baňa - I. etapa“ (ďalej len „cykloželeznička“) je financovaný z Európskych a štrukturálnych fondov realizovaný v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (ďalej len „IROP“), realizovaný podľa projektovej dokumentácie predloženej v stavebnom konaní, ako aj v rámci žiadosti o poskytnutie nenávratného finančného príspevku, predloženej na IROP. V súčasnosti prebiehajú procesy vedúce k zvýšenia bezpečnosti a minimalizácie kolíznych situácií na trase cykloželezničky - prioritne na začiatku cykloželezničky v časti Solivar a v časti obce Kokošovce. Zároveň prebiehajú legislatívne procesy s odsúhlasením zmien na stavbe a následne kolaudácie diela.
Na základe vyššie uvedeného cyklotrasa nie je ešte skolaudovaná a odovzdaná do správy organizácii, ktorá bude vykonávať jej správu a pravidelnú údržbu. Až do schválenia zmien a kolaudácie je cyklotrasa staveniskom, čo deklaruje aj označenie na informačných tabuliach „Zákaz vstupu na stavenisko!“.
Aj napriek vyššie uvedenému bolo zabezpečené vyčistenie telesa cyklochodníka.
Pevne veríme, že tieto časovo náročné procesy budú ukončené v čo najkratšom čase a vybudovaná cykloželeznička bude plne slúžiť svojmu účelu.

Ďakujeme Vám za Váš podnet.

Odbor riadenia projektov MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania