Bratislavská-dlhodobo odstavené vozidlá-vozidlo s EČV, bez platnej TK a EK

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení

19. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
16. august 2021

Odpoveď samosprávy

Mestská polícia vykonala na základe predmetného podnetu miestne šetrenie, kde bolo na Bratislavskej ulici č.2 v Prešove potvrdené státie motorového vozidla Citroen s riadne pripevnenými EČV PO 620 DJ. Technická a emisná kontrola (ďalej len TK a EK) podľa nalepených známok skončila v mesiaci október 2020.
Na základe neplatnej TK a EK je vozidlo nespôsobilé na prevádzku v cestnej premávke. V zmysle § 43 ods. 4), písm. d novelizácie zákona č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke, ktorá je účinná od 15.5.2021, môže správca komunikácií po splnení zákonom stanovených podmienok, odstrániť vozidlo z komunikácií vrátane parkovísk. Hliadka mestskej polície na základe podnetu vec 22.7.2021 zdokumentovala a v prípade, že uvedené vozidlo bude viac ako šesť mesiacov aj naďalej odstavené na verejnom priestranstve, pričom nebude spĺňať podmienky prevádzky v cestnej premávke, budeme postupovať v zmysle ustanovení tohto novelizovaného zákona.

Mestská polícia v Prešove

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania