Plzenská-Cesty a chodníky-iné

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Ján Haluška 02. augusta 2021

Spomaľovací prah sa už rozpadáva. Trčia z vozovky skrutky. Môžu poškodiť pneumatiky. Veľa vodičov nespomaľuje, ignoruje značenie. Robia hluk, prach a exhaláty. Z áut vypadávajú súčiastky. Prah zastavuje vodu pri búrkach a robí jazierko. Bicyklistov zbytočne spomaľuje. Treba prehodnotiť vhodnosť spomaľovača a vybrať iný spôsob ochrany chodcov. Jedným zo spôsobov ochrany chodcov je aj osveta. Treba im stále pripomínať, že treba najprv pozerať, predvídať a rozmýšľať čo sa stane ak vidím vozidlo a vkročím do vozovky. Žiadna zábrana, dozor, alebo signalizácia nezabráni „samovrahom“ v ich konaní. Radšej počkať a prejsť na istotu. Priestor na osvetu mesto má a treba ju využiť. Prešovský magazín, médiá, školy, rodičia a podobne.

02. august 2021

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
05. august 2021

Michal Hajduk

A ja že to bude zasa prispevok s rakovinotvornými svetlami...🤣
27. september 2021

Odpoveď samosprávy

Spomaľovací prah na Plzenskej ulici bol osadený na základe podnetu riaditeľstva elektrotechnickej priemyslovky a krajského dopravného inšpektorátu. Dôvodom bolo zrazenie niekoľkých osôb na spomínanom priechode pre chodcov. V danom úseku je obmedzená rýchlosť na 30km/h.
Poškodenie spomaľovacieho prahu bude odstránene správcom komunikácii. Je pravdou, že niekedy by pomohla aj osveta, ale mnohokrát arogancia vodičov nepozná mieru a následne na to doplácajú chodci. Správca komunikácii bude upozornený na poškodený spomaľovací prah aj na vyčistenie cesty pri dopravnom zariadení.
Ďakujeme Vám za Váš podnet a vážime si Vašu pozornosť ako vnímavého občana tohto mesta a za predpokladu doručenia ďalších podnetov sme pripravení na ich riešenie.

Odbor životného prostredia a dopravnej infraštruktúry MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania