Karpatská-dlhodobo odstavené vozidlá-vozidlo s EČV, bez platnej TK a EK

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Tomáš 16. septembra 2021

Dlhodobo odstavené vozidlo Škoda Fabia, blokujuce parkovacie miesto. Neplatná TK a EK viac ako 5 rokov.
Chýbajúca ŠPZ a kryt chladiča vpredu.

16. september 2021

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
19. september 2021

Michal

Aj bez platného PZP od 23.4.2016.
19. október 2021

Odpoveď samosprávy

Mestská polícia vykonala na základe predmetného podnetu miestne šetrenie, kde bolo na Karpatskej ulici č.9 v Prešove potvrdené státie motorového vozidla Škda s pripevnenou tabuľkou EČV PO 169 CB. Technická a emisná kontrola (ďalej len TK a EK) podľa nalepených známok skončila v mesiaci jún 2016. Na základe neplatnej TK a EK je vozidlo nespôsobilé na prevádzku v cestnej premávke. V zmysle § 43 ods. 4), písm. d novelizácie zákona č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke, ktorá je účinná od 15.5.2021, môže správca komunikácií po splnení zákonom stanovených podmienok, odstrániť vozidlo z komunikácií vrátane parkovísk. Hliadka mestskej polície na základe podnetu vec 29.9.2021 zdokumentovala a v prípade, že uvedené vozidlo bude viac ako šesť mesiacov aj naďalej odstavené na verejnom priestranstve, pričom nebude spĺňať podmienky prevádzky v cestnej premávke, budeme postupovať v zmysle ustanovení tohto novelizovaného zákona.

Mestská polícia v Prešove
19. október 2021

Michal

Môže mesto, resp. MsP vysvetlíť, na základe čoho sa rozhodli čakať ďalších 6 mesiacov?

Zákon č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke
https://www.zakonypreludi.sk/zz/2009-8 – Účinnosť od 15.05.2021
§ 43 Prekážka cestnej premávky
(4) Správca cesty môže odstrániť vozidlo stojace na ceste vrátane chodníka a parkoviska na náklady jeho prevádzkovateľa, ak je
c) bez pripevnenej tabuľky s evidenčným číslom, ak podlieha evidenčnej povinnosti, ...
d) nespôsobilé na prevádzku v cestnej premávke dlhšie ako šesť mesiacov aj keď netvorí prekážku cestnej premávky.
---
Dané vozidlo podľa autora podnetu nemá prednú tabuľku s evidenčným čáslom a na prevádzku v cestnej premávke kvôli chýbajúcej EK a TK je nespôsobilé viac ako päť rokov.
26. október 2021

Michal

Prosím admina OpS posledný príspevok/podnet zo dňa 19.10. preposlať mestu a preposlanie potvrdiť. Mesto doteraz nepotvrdilo jeho prijatie.
08. február 2022

Tomáš

Dobrý deň,
v predmetnej veci aj po viac ako 5 mesiacov od zaevidovania Mestskou políciou nedošlo k zmene a preto by som rád požiadal, či podobný postup - vylepenie výzvy na čelné sklo predmetného vraku auta (ako v iných prípadoch po uplynutí 6 mesiacov od zaevidovania veci Mestskou políciou) je možné realizovať napr. po uplynutí 4 mesiacov (ak nedôjde k zmene zaevidovanej veci)? Teda či je možné podobné vylepenie výzvy na odstránenie vraku vozidla - na čelné sklo (lehota cca 2 mesiace na odstránenie) realizovať už pred uplynutím predmetnej polročnej doby, alebo by to bolo v rozpore s interným nariadením Mestskej polície?
Za reakciu ďakujem
04. marec 2022

Tomáš

27. marec 2022

Tomáš

Aj po 6 mesiacoch od podania podnetu vrak auta Škoda Combi na parkovisku Karpatska blokuje parkovacie miesto.
04. apríl 2022

Tomáš

Ani po viac ako 6 mesiacoch od zaevidovania veci Mestskou políciou na mieste nedošlo k zmene a vozidlo (vrak) aj naďalej blokuje parkovacie miesto na parkovisku.
04. apríl 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,

Martina
Odkaz pre starostu
[email protected]
05. apríl 2022

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.
Mestský úrad v Prešove

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania