Protifašistických bojovníkov-chodník-bariéra na chodníku

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Michal 20. septembra 2021

Prístup k MHD zastávkam linky č. 12 na ul. Zápotockého pre kočíky a telesne postihnutých na invalidných vozíkoch značne problematický, až nemožný.

Chodník popri trati nebol renovovaný snáď 60 rokov, na niektorých miestach je takmer celkom prerastený trávou. Navyše a nanešťastie, chodník na druhej strane cesty je pre kočiky a invalidné vozíky kvôli hrboľom taktiež nepoužiteľný.

Žiadam o renováciu chodníka a úpravu MHD zastávok v súlade s platnými normami.

Do ukončenia ich obnovy navrhujem kompetentným aspoň raz mesačne vystúpiť z MHD č. 12 s invalidným vozíkom a tlačiť druhú osobu po ul. Zápotockého na takomto vozíku, resp. nechať sa na ňom "povoziť". Prípadne to skúsiť s kočíkom. Na ulici sú dva chodníky, jeden horší ako druhý. Takáto skúsenosť isto pomôže pri rozhodovaní.

Ďakujem.

20. september 2021

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
15. október 2021

Marek Seliga

Hrôza tie chodníky...
03. november 2021

Michal

Dovolím si mestu pripomenúť, že 30-dňová lehota na vybavenie podnetu uplynula pred dvomi týždňami.

Urgujem preto odpoveď a verím, že mesto tentokrát zašle uspokojivú, konkrétnu odpoveď, vrátane očakávaného termínu opravy tohto chodníka. Potrebné informácie má predsa k dispozícii. A taktiež zverejní plán opráv chodníkov a komunikácii, či minimálne informuje o stave jeho vypracovania, termíne zhotovenia a zverejnenia.

Odoslať formálnu odpoveď typu "Požiadavku evidujeme v zozname žiadostí na opravu. Opravy miestnych komunikácií a chodníkov na území mesta Prešov, sa budú realizovať v závislostí od rozsahu, prípadne charakteru poškodenia, ako aj priorít a finančných možností mesta Prešov." použitím Ctrl-C, Ctrl-Z dokáže aj cvičená opica, na to nie sú nutní vysokoškolsky vzdelaní odborníci.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania