Weberova-chodník-bariéra na chodníku

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Michal 20. septembra 2021

Žiadam opraviť chodník na Weberovej ul.
Po daždi sa tvoria kaluže.

20. september 2021

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
05. október 2021

Michal

Aj ďalší úsek chodníka smerom k Hlavnej ul. vyžaduje opravu.
22. október 2021

Odpoveď samosprávy

Opravy miestnych komunikácií a chodníkov na území mesta Prešov, sa budú realizovať v závislostí od rozsahu, prípadne charakteru poškodenia, ako aj priorít a finančných možností mesta Prešov. Vašu požiadavku evidujeme v zozname žiadostí na opravu, ktorú vykonáva Správa a Údržba komunikácií mesta Prešov.

Odbor životného prostredia a dopravnej infraštruktúry MsÚ
22. október 2021

Michal

Oceňujem, pravdepodobne právnika, ktorý danú odpoveď vymyslel, ale pokiaľ neexistuje, resp. nie je zverejnený plán opráv miestnych komunikácií a chodníkov vrátane určenia lokality, kategorizácie typu a rozsahu poškodenia, určenia druhu plánovanej opravy, ceny opravy a hlavne stanovenia priorít, odpoveď považujem za alibistickú a neakceptujem ju.

Navyše, jedná sa o odpoveď, ktorú mesto používa minimálne od júna 2020, ale neodoslalo ju bezodkladne, dokonca zmeškalo aj 30 dňovú lehotu.

Mimochodom, bol medzitým zmenený úmysel/plán rekonštruovať Weberovu ul. hneď po ukončení rekonštrukcie Jarkovej ul?

Žiadam o informáciu, či plán opráv existuje a ak existuje, o jeho zverejnenie.
28. október 2021

Michal

Prosím admina OpS o preposlanie príspevku/podnetu zo dňa 22.10. mestu a potvrdenie odoslania, resp. prijatia mestom.
03. november 2021

Michal

Môže admin OpS potvrdiť preposlanie podnetu mestu? To doteraz jeho prijatie nepotvrdilo.

Odpoveď mesta zo dňa 22.10. je formálna, neakceptovateľná a žiadam o jej doplnenie o predpokladaný, resp. plánovaný dátum opravy a odpoveď na otázku v podnete zo dňa 22.10., či bol medzitým zmenený úmysel/plán rekonštruovať Weberovu ul. hneď po ukončení rekonštrukcie Jarkovej ul. Mesto sa na iných miestach viackrát vyjadrilo, že Weberova ul sa bude rekonštruovať po ukončení rekonštrukcie Jarkovej ul.

Verím, že kompetetní na MsÚ dokážu vysvetliť, ako v tomto prípade "rozsah, charakter poškodenia, priority a finančné možnosti mesta" stanovia termín opravy. Som presvedčený, že všetky informácie potrebné na jeho určenie mesto má k dispozícii a ak nemá, dokáže si ich zistiť, či vyžiadať a termín, aspoň priblížne, určiť.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania