Požiarnická-chodník-výtlk

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Michal 20. septembra 2021

Žiadam o opravu chodníka na ul. Požiarnická, v časti pred priechodom pre chodcov, cca 70 m od železničného priecestia. Tvoria sa tam kaluže a ohrozená je bezpečnosť chodcov prechádzajúcich cez cestu.

20. september 2021

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
27. október 2021

Odpoveď samosprávy

Opravy miestnych komunikácií a chodníkov na území mesta Prešov, sa budú realizovať v závislostí od rozsahu, prípadne charakteru poškodenia, ako aj priorít a finančných možností mesta Prešov. Požiadavku evidujeme v zozname žiadostí na opravu, ktorú vykonáva Správa a Údržba komunikácií mesta Prešov.

Odbor životného prostredia a dopravnej infraštruktúry MsÚ
28. október 2021

Michal

Predpokladám, že ak by mali kompetentní, ktorí na danej odpovedi pracovali, napr. zlomenú ruku, či boľavý zub, zrejme by taktiež odpoveď lekára, že "sú zaradení v zozname a budú ošetrení na základe charakteru poškodenia, priorít a finančných možností lekára a poisťovne" považovali za formálnu a neuspokojili by sa s ňou.

Dokázalo by byť mesto konkrétnejšie a uviesť predpokladaný termín opravy?
Isto má v zozname žiadostí na opravu uvedený rozsah poškodenia, pozná cenu za opravu, stanovilo priority jednotlivých opráv, pozná rozpočet na opravy na tento a ďalší rok, resp. vie spočítať priemer rozpočtov na opravy za uplynulých 5 rokov a spraviť na základe tohto prognózu a predpokladaný termín opravy. Resp. tieto informácie mestu dokáže poskytnúť Správa a údržba komunikácií mesta Prešov.

Môže teda mesto uviesť, či predpokladaný termín tejto opravy je cca 10 dní, 6 mesiacov, 1 rok, 3 roky, 10 rokov?
Je zrejmé, že ak sa vyskytnú nepredvídané udalosti, dôjde k posunu niektorých termínov, čo občania, ak im to bude vysvetlené, iste pochopia.

Pokiaľ mesto uvedené informácie nemá v zozname opráv k dispozícii, existuje plán opráv miestnych komunikácií a chodníkov, ktorý tieto údaje už obsahuje a stanovuje aj predpokladané termíny opráv jednotlivých úsekov, lokalít? Ak neexistuje, pripravuje sa? Kto je zodpovedný za jeho vypracovanie a aký je termín? V záujme zvýšenia transparentnosti bude mestom tento plán opráv zverejnený?

Za odpoveď na uvedené otázky a za konkrétne odpovede aj na ostatné podnety týkajúce sa opráv ciest a chodníkov ďakujem.
03. november 2021

Michal

Môže admin OpS potvrdiť preposlanie podnetu mestu, resp. ho opakovane preposlať? To doteraz jeho prijatie nepotvrdilo.

Odpoveď mesta zo dňa 27.10. je formálna, neakceptovateľná a žiadam o jej doplnenie o predpokladaný, resp. plánovaný dátum opravy.

Očakávam od kompetetných vysvetlenie, ako v tomto prípade "rozsah, charakter poškodenia, priority a finančné možnosti mesta" ohraničujú termín opravy, resp. zaslanie predpokladaného, plánovaného termínu opravy. Som presvedčený, že všetky informácie potrebné na jeho určenie majú k dispozícii, prípadne si ich dokážu zistiť, či vyžiadať a termín, aspoň priblížne, určiť.
30. november 2021

Vladimir Lesko

Michal,
kolbuk dole pred Tvojou trpezlivostou pri mestskych uradnikoch a uradnickoch....Kiezby kazdy obcan bol tak uvedomely a iniciativny....
Drzim palce v boji s veternymi mlynmi...

Vlado Lesko
30. november 2021

Michal

Vlado,

ďakujem a dovolím si dať do pozornosti môj pred pár dňami vytvorený web https://presovcan.com/

Čím viac ľudí o ňom bude vedieť a vyvolá – každý podľa svojich možností – potrebný tlak (nielen na samosprávu), tým skôr a lepšie sa nám bude v meste žiť.
01. december 2021

Vladimir Lesko

Dakujem pekne Michal za tvoj proaktivny pristup k veciam verejnym.
Jasne ze si pozrem ten novy web.

Drz sa a vela stastia pri rieseni novych problemov, prispevkov a byrokraciou s mestom... :)

Vlado Lesko

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania