17. novembra-chodník-bariéra na chodníku

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Michal 20. septembra 2021

Chodník vo vlastníctve mesta pred vstupom do UPJŠ medzi pre verejnosť uzavretou lávkou cez Torysu a cestou na ul. 17. Novembra je poškodený, spôsobuje problémy imobilným.

Žiadam opraviť tieto úseky a navrhujem kontaktovať realizátora a preberajúceho, aby si prešli tento vydláždený úsek raz týždenne na invalidnom vozíku.

Ak bolo cieľom dlažobného obkladu pomôcť imobilným prekonať túto križujúcu sa časť dvoch chodníkov, myšlienka bola ušľachtilá a pekná, len škoda, že realizácia už takáto nebola.

20. september 2021

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
27. október 2021

Odpoveď samosprávy

Opravy miestnych komunikácií a chodníkov na území mesta Prešov, sa budú realizovať v závislostí od rozsahu, prípadne charakteru poškodenia, ako aj priorít a finančných možností mesta Prešov. Požiadavku evidujeme v zozname žiadostí na opravu, ktorú vykonáva Správa a Údržba komunikácií mesta Prešov

Odbor životného prostredia a dopravnej infraštruktúry MsÚ
28. október 2021

Michal

Dokázalo by byť mesto konkrétnejšie a uviesť predpokladaný termín opravy?

Predpokladám, že ak by mali kompetentní, ktorí na danej odpovedi pracovali, napr. zlomenú ruku, či boľavý zub, zrejme by taktiež odpoveď lekára, že "sú zaradení v zozname a budú ošetrení na základe charakteru poškodenia, priorít a finančných možností lekára a poisťovne" považovali za formálnu a neuspokojili by sa s ňou.

Isto mesto má v zozname žiadostí na opravu uvedený rozsah poškodenia, pozná cenu za opravu, stanovilo priority jednotlivých opráv, pozná rozpočet na opravy na tento a ďalší rok, resp. vie spočítať priemer rozpočtov na opravy za uplynulých 5 rokov a spraviť na základe tohto prognózu a predpokladaný termín opravy. Resp. tieto informácie mestu dokáže poskytnúť Správa a údržba komunikácií mesta Prešov.

Môže teda mesto uviesť, či predpokladaný termín tejto opravy je cca 10 dní, 6 mesiacov, 1 rok, 3 roky, 10 rokov?
Je zrejmé, že ak sa vyskytnú nepredvídané udalosti, dôjde k posunu niektorých termínov, čo občania, ak im to bude vysvetlené, iste pochopia.

Pokiaľ mesto uvedené informácie nemá v zozname opráv k dispozícii, existuje plán opráv miestnych komunikácií a chodníkov, ktorý tieto údaje už obsahuje a stanovuje aj predpokladané termíny opráv jednotlivých úsekov, lokalít? Ak neexistuje, pripravuje sa? Kto je zodpovedný za jeho vypracovanie a aký je termín? V záujme zvýšenia transparentnosti bude mestom tento plán opráv zverejnený?

Za odpoveď na uvedené otázky a za konkrétne odpovede aj na ostatné podnety týkajúce sa opráv ciest a chodníkov ďakujem.
03. november 2021

Michal

Prosím admina OpS o preposlanie posledného príspevku zo dňa 27.10. mestu. Doteraz nepotvrdilo jeho prijatie, ani v svojej odpovedi neuviedlo konkrétnejší, či konkrétny plánovaný, resp. očakávaný dátum opravy. Odpoveď mesta zo dňa 27.10. je formálna, neuspokojivá.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania