Janouškova-strom-neorezaný

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Uzavretý

Pri vjazde na parkovisko konáre brezy zasahujú moc nízko bolo by dobré ich orezať

24. september 2021

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
03. november 2021

Michal

Môže mesto informovať o výsledku preskúmania, resp. vybaviť daný podnet? Lehota na vybavenie uplynula pred 12 dňami.
04. november 2021

Tomas Čuchran

konár bol odstránený čiže problém je vyriešený
04. november 2021

Michal

Vďaka za aktualizáciu.

Povedal by som však, že problém "tu už nie je", resp. slovnkom OpS – "bol uzavretý".
Nie je totiž známe, či bol vyriešený po zásahu samosprávy, kto podnet vyriešil. Nedá sa vylúčiť ani to, že konáre ostrihal niektorý z obyvateľov danej lokality a teda dať podnetu stav "vyriešený" a týmto "bod" pre mesto, by bolo nesprávne.

Vyriešený bude, až mesto v odpovedi primerane o výsledku vybavenia informuje. O tomto malo/má informovať bezodkladne, t j. najneskôr do 7 dní. A podnet malo, napr. v zmysle smernice primátora SP 08//2016 vybaviť do 30 dní.

Či na MsÚ majú príliš komplikované procesy, ktoré im bránia správne a efektívne vybavovať podnety, t. j. dodržiavať legislatívu a vlastné smernice, vrátane informovania o vybavení alebo je to pohodlnosť, neznalosť, či nekompetentnosť niektorých úradníkov alebo sú dôvody iné, určite na MsÚ vedia. Koniec-koncov, len v roku 2019 za procesný audit mesto zaplatilo takmer 50 tisíc eur. Loptička je teda na strane vedenia MsÚ a samosprávy, aby príčiny tohto nežiaduceho stavu odstránili.

Mám pochybnosti, že nevybavovanie podnetov je len v dôsledku covidu, keďže takéto maniere: v lepšom prípade – iba neinfomovať o vyriešení, vybavení, v horšom – podnety ignorovať, neriešiť, či zvaľovať zodpovednosť na riešenie na iné organizácie, má táto samospráva dlhé roky, ešte pred covidom..

Je čas "sa zobudiť".

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania