Športová-chodník-výtlk

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Michal 27. septembra 2021

Prepadlina v zámkovej dlažbe na chodníku vedúcom popri cyklochodníku, pri Malej Marakani.

Ďakujem za opravu.

28. september 2021

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
04. november 2021

Odpoveď samosprávy

Opravy miestnych komunikácií a chodníkov na území mesta Prešov, sa budú realizovať v závislostí od rozsahu, prípadne charakteru poškodenia, ako aj priorít a finančných možností mesta Prešov. Vašu požiadavku evidujeme v zozname žiadostí na opravu, ktorú vykonáva Správa a Údržba komunikácií mesta Prešov.

Odbor životného prostredia a dopravnej infraštruktúry MsÚ
04. november 2021

Michal

Žiaľ, z odpovede nie je zrejmé, či charakter a rozsah poškodenia, priority a finančné možnosti determinujú opravu ešte pred zimou, v jari, o rok, o tri. Očakával by som, že takúto opravu mesto zabezpečí v priebehu max. 1 mesiaca.

Žiadam uvedenie plánovaného, resp. očakávaného, či najneskoršieho dátumu opravy, príp. vysvetlenie, ako v tomto prípade "rozsah, charakter poškodenia, priority a finančné možnosti mesta" ohraničujú termín opravy. Som presvedčený, že všetky informácie potrebné na jeho určenie mesto má k dispozícii (rozpočet, rozsah poškodenia, náklady na jednotlivé opravy, priority, investičné plány, ...) a ak nemá, dokáže si ich zistiť, či vyžiadať, napr. od SaÚKMP a termín určiť.
10. november 2021

Michal

Prosím OpS o preposlanie podnetu zo 4.11. Mesto jeho prijatie doteraz nepotvrdilo.

Z odpovede mesta nie je zrejmé, kedy oprava bude realizovaná (o mesiac, o rok, o päť rokov?) a či vôbec bude. To, že bola požiadavka zaradená do zozname žiadostí, neznamená, že aj bude realizovaná. Domnievam sa, že jednotlivé opravy v zozname, o. i. podliehajú ešte schváleniu a to nie je isté. Ak sa mýlim, verím, že to mesto objasní.

Je zaujímavé, že let človeka na Mars dokáže NASA naplánovať (do roku 2035), ale naplánovanie opravy výtlku, konkrétnej cesty, či chodníka.v Prešove a oznámenie termínu je pre mesto Prešov a SaÚKMP viac ako "kozmická výzva".

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania