Okružná-Cesty a chodníky-iné

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Michal 26. októbra 2021

Poškodené zábradlie na Okružnej ul. – ohnuté, základová pátka vytrhnutá zo zeme, zhrdzavané.

Za zabezpečenie opravy ďakujem.

27. október 2021

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
29. november 2021

Odpoveď samosprávy

Opravy miestnych komunikácií a chodníkov na území mesta Prešov, sa budú realizovať v závislostí od rozsahu, prípadne charakteru poškodenia, ako aj priorít a finančných možností mesta Prešov. Vašu požiadavku evidujeme v zozname žiadostí na opravu, ktorú vykonáva Správa a Údržba komunikácií mesta Prešov.

Odbor životného prostredia a dopravnej infraštruktúry MsÚ
29. november 2021

Michal

Uvedomujem si, že toto zábradlie nie je to najnebezpečnejšie, s čím sa obyvatelia mesta môžu stretnúť a preto priorita jeho opravy nie je najvyššia.

Avšak keď už mesto v svojej odpovedi argumentovalo prioritami, doplní svoju odpoveď o informáciu o priorite stanovenej pre opravu tohto zábradlia a počte priorít na škále používanej pre opravy pri rozhodovaní, ktorý chodník, či cesta sa opraví?

A taktiež, môže doplniť odpoveď o termín očakávanej, resp. plánovenj opravy?
Mesto istotne pozná rozsah a charakter potrebných opráv chodníkov a komunikácií, argumentuje prioritami, teda ich má zrejme stanovené a pozná aj svoje finančné možnosti, minimálne na tri roky.

Tieto štyri kritériá uviedlo v svojej odpovedi. Keďže mesto informácie o všetkych štyroch má k dispozícii, verím, že na ich základe dokáže informovať aj o termíne opravy, či už plánovanom, očakávanom alebo najneskoršom.

Ďakujem za skorú, konkrétnu a úplnú odpoveď.
16. január 2022

Michal

Stav zábradlia o pár mesiacov neskôr v lúčoch zapadajúceho slnka – na fotografii.

Neplánuje mesto k zábradliu umiestniť farebný transparent "umením a kultúrou podkuté mesto" – na zvýraznenie atraktivity danej lokality, prizvukovanie unikátnosti tohto zábradlia a zintenzívnenie zážitku z neho a aj celkového kultúrneho povedomia u občanov?

Môže mesto zverejniť zoznam žiadostí na opravu vrátane priradenej priority a očakávanej ceny opravy?
Predpokladám, že v "ľuďmi a kultúrou podkutom meste" takýto zoznam skutočne existuje, že opravy sa plánujú, nevykonávajú "systémom – ako to niekto práve uzná za vhodné" a že neexistuje dôvod na utajenie zoznamu pred verejnosťou.

Ak sa v niečom mýlim, ďakujem za vysvetlenie, aj za skorú odpoveď.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania