Zrušenie ostrovčeka

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Vyriešený
meno
Stano 07. novembra 2014

Uz by bolo na case, aby sa ostrovcek, ktory sa nachadza na krizovatke na ul. Arm.G.Svobodu a ul. Pod Taborom, zrusil v smere od kauflandu k maxu. Denno denne tam nastavaju kolizne situacie a blokuje sa lavy jazdny pruh. Zrusenim a vybudovanim noveho odbocovacieho pruhu by sa zlepsila plynulost prechodu tymto usekom.
Viem, ze tato cesta nepatri pod spravu mesta, ale pod VUC, ale uz by bolo na case, aby mesto zacalo vo vlastnom zaujme konat a podalo podnet na samospravny kraj nech s tym daco robia.

09. november 2014

ján

je to blbst ja by som ostrovcek ponechal.
09. november 2014

Floro

Ja si myslím,že je to dobrý nápad,ale ja by som bol aj za ľavý odbočovací aj na Jurkovičovú.Súhlasím,že je to tam veľmi nebezpečné.
10. november 2014

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
16. november 2014

Stano

jan.. preco je to podla teba blbost ? lavy pruh ak odbocuju 2-3 aut tak sa zbytocne upchava a prejazd danym usekom sa spomaluje. Ok, ak ponechat ostrovcek, tak potom zrusit odbocenie dolava.

Floro: suhlasim, na druhej strane by sa to tiez hodilo.

Podobny problem je i pri odbocovani k poliklinike, len s tym rozdielom, ze je tam ostrovcek kratsi a je tam miesto sa zaradit do stredu vozovky a tym padom nezavadziat ostatnym ucastnikom.
16. november 2014

Sani

Z oboch strán by sa zišiel tretí odbočovaní pruh. Ak sú dva jazdné pruhy ten ľavý je dá sa povedať taký "rýchly". Nepoužívajú ho nákladiaky a ani autobusy ktorým ide rozjazd pomalšie (čo sa deje v meste často)a preto ho sa v ňom ide rýchlejšie ... a zrazu pred vami stojí auto čo odbočuje vľavo ... čo nasleduje? Prudké brzdenie, riskantný prechod do pravého pruhu atď. Pritom ak tam nieje prechod pre chodcov ( čo v tomto prípade nieje) je stredný deliaci pás zbytočný. Dokonca som si všimol že v tejto exponovanej križovatke zase niekto povolil z ulice Pod táborom odbočovanie vľavo ... čo dotyčného k tomu viedlo?
17. november 2014

ján

potom to nie je blbost ale myslel som si ze bude primator Hagyari!!
20. november 2014

Odpoveď samosprávy

Mesto Prešov, ako príslušný cestný správny orgán pre miestne a účelové komunikácie v zmysle § 3 ods. 2 zákona č. 135/1961 Zb. o pozemných komunikáciách (cestný zákon) v znení neskorších predpisov, zaujíma k Vášmu podnetu zverejnenému na stránke www.odkazprestarostu.sk/13277 vo veci zrušenia ostrovčeka na ulici A.G. Svobodu nasledujúce stanovisko.

Mesto Prešov už v roku 2009 dalo spracovať technickú štúdiu na rekonštrukciu uvedenej križovatky, ktorá rieši Vami uvedený problém, aj keď nie je majetkovým správcom cesty, ako ste správne poznamenali. Mesto Prešov vstúpi do rokovania s PSK a navrhne zaradiť rekonštrukciu križovatky do investičnej výstavby. Pozorne sledujeme dopravné situácie aj na cestách, ktoré nie sú v kompetencii mesta a vstupujeme do rokovania s ich vlastníkmi.
Vážime si pozornosť, ktorú ako občan venujete svojmu okoliu, ako aj snahu o zlepšenie kvality života v našom meste.

Mestský úrad v Prešove
24. november 2014

Eross

bolo by dobré, keby tam tie odbočováky boli z oboch smerov
29. november 2014

obyvateľ

Nič by som nerušil, hodil by sa tam kruháč, je tam aj priestor....
30. november 2014

Sani

No ... priestor by azda bol (kto vie pokadiaľ sú nádrže patriace benzinpumpe), ale úrovne ciest nesedia a to by ho určite predražilo. Inak ten pri ZVL veľmi nepomohol ľudom čo chodia zo smeru od Hanisky, zase tam stoja ako tam stáli predtým. Auta idúce z centra na Košice idú zväčša "jeden za druhým" a keďže odbočky na Hanisku a Košice sú príliš blízko pri sebe a všetci už majú vyhodenú smerovku na odbočenie je potrebné čakať na poriadne veľkú medzeru medzi autami.
11. november 2018

Martin Čajko

Podnet môžte označiť ako vyriešený, nakoľko križovatka prešla rekonštrukciou a ostrovček bol odstránený.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania