Verejné osvetlenie.

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 26. februára 2015

Koncom minulého roka odpadol kryt zo stlpa verejného osvetlenia na ul.Jána Hollého, ležal tam asi dva mesiace a potom zmizol. Odvtedy sú kábly voľne prístupne a tým aj životu nebezpečné. Na celej ul. Jána Hollého od Farmakolu až k DZS svietia iba dva pouličné svetlá, lebo tento problém si pohadzujú správcovia osvetlenia OSVO a Slovenergie, ktorý sa nevedia dohodnúť už asi dva roky komu vlastne osvetlenie patrí !!!!!!!!!!!!

26. február 2015

Vlado

Ako je z fotografie vidieť,jedná sa o vnútro areálovú cestnú komunikáciu a teda je to problémom nemocnice a správcu verejného osvetlenia.
26. február 2015

Jozef Martiček

Toto je mimo areálu, areál FNsP je ohraničený plotom a dvomi vrátnicami.
Starý názov areálu je osadený na mestskom pozemku a nebol zlikvidovaný pri spustení dvoch vrátnic, celá ulica Jána Hollého od Farmakolu až po DZS a odd. onkológie patrí mestu !!!
28. február 2015

Vlado

Tak sa musím uznať že máte pravdu,jedná sa o pozemok mesta.Mňa na tejto fotografii zaujala ďalšia neblahá skutočnosť,ktorou je stav verejnej zelene medzi pásmi "vybudovanými" z dlažobných kociek.Proste des a hrôza.Pamätám keď tie pásy boli vybudované za účelom parkovania sanitiek.Mám z toho obdobia fotografie.Bolo to ozaj pekné,keď tam stála celá kolóna sanitiek Škoda 1203.Dnes je na to smutný pohľad.
28. február 2015

Jozef

Ja tu žijem celý svoj život, vyrastol som na záchranke a táto časť mesta je hanbou tohto krásneho mesta......
28. február 2015

Vlado

Ono mi to celkovo pripadá,ako bohom zabudnuté územie už od križovatky Vajanského Grešova smerom hore na Táborisko.Nepochopiteľne dodnes nevybudovaný chodník pozdĺž areálu kasárni až hore po budovu bývalého učilišťa Pozemných stavieb pričom pri dnešných cenách by náklady nepresiahli 70 tisíc eur.Pamätám si časy,keď sa o zeleň v areáli nemocnice staral už nebohá pán Tatarka.Všade bol poriadok a čistota.Ako deti sme sa chodili hrávať k Sekčovu a pozerať v tých časoch ešte existujúceho dreveného mosta,ktorý stál dole pod svahom.Prechádzali sme okolo domov kde žili rodiny "sanitkárov" (Balun,Kozak ...). Bolo to nádhernéprostredie.
Pripomeniem pani primátorke,nech sa na to ,ako to tam vyzerá dnes ,ide osobne pozrieť.
https://www.facebook.com/profile.php?id=1473247526249413&ref=ts&fref=ts

Ja v Prešove nežijem viac ako 4 desaťročia,ale v Prešove som vyrastal a záleží mi na tomto krásnom meste a často sa sem vraciam,aj keď je to poriadne ďaleko.
28. február 2015

Jozef

Ten chodník pozdlž kasárni som už navrhoval asi pred tromi rokmi, no neprešlo to, vraj je to pozemok armády. Využíva ho veľmi veľa ľudí, ale chodia po blate, ináč je tam smetisko. Nájdete tam hocičo, do stavebného odpadu po monitory! Mesto nemá peniaze ani na opravu chodníka okolo nemocnice a ten je v dezolátnom stave. Mali to zahrnúť do opráv na tento rok, uvidíme....
03. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
03. marec 2015

Vlado

Odpoveď samosprávy sa mi absolútne nepáči.Je úplne nekompetentná a neodborná.Správca miestnych komunikácií a verejného osvetlenia si zrejme neuvedomuje,že sa jedná o verejnosti prístupné prostredie po ktorom sa okrem dospelých pohybujú aj deti.Čo chýba k tomu aby došlo k nešťastiu ? Nič.
03. marec 2015

Jozef

Práve o tom rozmýšľam, čakáme kým sa niečo stane ?! Toto nie je normálne....od 25.2. nikto nekoná !!!
04. marec 2015

Jozef

Od včera už nesvieti pouličné osvetlenie vôbec v celej tejto časti !!!
06. marec 2015

Vlado

Včera t.j.05.03.2015 som e-mailom požiadal o riešenie na týchto adresách :

[email protected],
[email protected]
[email protected]
[email protected]

Tak,že uvidíme čo sa bude diať.
10. marec 2015

Jozef

Už týždeň chodíme po absolutnej tme, kedy sa kompetentní rozhýbu, deti sa boja chodiť večer domov..............
17. marec 2015

Ján Haluška

Takto absolútna tma nevyzerá Jozef.
Jozef píše: Už týždeň chodíme po absolutnej tme...
17. marec 2015

Ján Haluška

Takto absolútna tma nevyzerá Jozef. Záber na východ ulice.
Jozef píše: Už týždeň chodíme po absolutnej tme...
17. marec 2015

Ján Haluška

Jozef. Tým, že píšete o absolútnej tme, ktorá tam nie je, cítiť, že veci dramatizujete. To, že sa deti boja večer chodiť domov nepomáha. Na výbore mestskej časti 4. (VMČ.4) vždy zabral argument o plačúcich deťoch, plačúcich mamičkách. Najlepší argument na presadenie vecí sa používal plačúce mamičky s plačúcimi deťmi v kočiarikoch.
Označenie na mapke Anonymný užívateľ nedal veľmi presne. Nie je to tam, ako na tej fotke.
V meste sa poruchy osvetlenia riešia veľmi rýchlo. Dá sa povedať že najrýchlejšie zo všetkých podnetov.
Netreba robiť paniku. Dá sa prežiť aj bez toho svetla. Večer je tam aj tak premávka - teraz ja preženiem - ako na Václaváku. Autá stále prisvecujú ulicu. Svetlo z okolitých budov tiež prisvecuje a dá sa prejsť cez túto časť ulice. Absolútna tma tam nie je - je to fakt. Fotky som robil bez blesku. V absolútnej tme by som to nedokázal. Oči sa dokážu prispôsobiť. Videl som niekoľko ľudí ako tam bežne išli. O stave chodníka teraz nepíšem.
Je bežné, že na podnety sa aj neodpovedá. Niekedy sa aj odpovedá, ale nie je to rýchlo. V tomto a aj v iných prípadoch treba čakať. Aj čakanie má význam. Teraz nebudem písať aký.
18. marec 2015

Milan

Jano Haluška práve prišiel z krčmy.....
18. marec 2015

Ján Haluška

Gratulujem Milan. Máte asi prehľad keď to píšete. A ktorý Jano Haluška to bol? Lebo ten čo písal v diskusii nechodí do krčmy.
18. marec 2015

Milan

Tak asi by potreboval ísť na očné vyšetrenie..............
18. marec 2015

SGI

Prosím prispievateľov, aby diskutovali vecne a bez osobných urážok. Diskusia na portáli Odkazprestarostu.sk sa riadi pravidlami, ktoré treba dodržiavať. Portál má slúžiť na kultivovanú komunikáciu medzi občanmi a samosprávou. V prípade, že diskusia nebude v rámci stanovených noriem, budeme nútení ju uzavrieť, resp. vymazať nevhodné príspevky.
Ďakujem za pochopenie

Ctibor Košťál
Odkazprestarostu.sk
24. marec 2015

Jozef Martiček

Dnes nám už svetlo svieti, chcem sa touto cestou poďakovať p. Semanovi z mestského úradu, firme OSVO, ale hlavne pani predsedníčke výboru mč. č.4 Ing. Fedorčíkovej, ktorí sa o to pričinili..............

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania