Takmer neviditeľný priechod pre chodcov

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Vyriešený
meno
Odkazprestarostu.sk 27. apríla 2012

Dobrý deň, chcela by som nahlásiť podnet:
Na križovatke ulíc Tarasa Ševčenka a Požiarníckej bol vodorovne značený priechod pre chodcov, no v súčasnosti je takmer neviditeľný.
Vzhľadom nato, že nie je tento priechod značený ani zvisle, to spôsobuje že vodiči nepoznajúci túto križovatku a najmä autá idúce z ulice Tarasa Ševčenka nevidia dobre chodcov idúcich zo severnej strany (aj z dôvodu parkovania automobilov), čo by mohlo spôsobiť nehodu. Prosím teda o opätovné zvýraznenie priechodu pre chodcov...
Vopred ďakujem

29. máj 2012

Odpoveď samosprávy

Vodorovné dopravné značenie sa každoročne postupne obnovuje v jarných mesiacoch postupne podľa dôležitosti jednotlivých miestnych komunikácii. Podľa telefonickej informácie správcu miestnych komunikácii, spomínaný priechod na ulici Tarasa Ševčenka bude obnovený do polovice júna. Nakoľko v minulosti podľa vtedy platnej legislatívy postačovalo na vyznačenie priechodu pre chodcov len vodorovné dopravné značenie, postupne pripravujeme určenia dopravného značenia na doplnenie zvislého dopravného značenia pre označenie už existujúcich priechodov. Podľa platnej legislatívy je potrebné tento návrh zvislého dopravného značenia odsúhlasiť Krajským riaditeľstvom PZ v Prešove, Krajským dopravným inšpektorátom a následne vydáme určenie dopravného značenia pre správcu miestnych komunikácii pre osadenie dopravných značiek.
Ďakujeme Vám za Váš podnet, ospravedlňujeme sa za vzniknutú situáciu a vážime si Vašu pozornosť ako vnímavého občana mesta Prešov.
30. máj 2012

Odpoveď samosprávy

Ku včerajšiemu dňu, t. j. 29. 05. 2012, bolo vodorovné dopravné značenie obnovené.
30. máj 2012

Lenka Čurillová

Priechod bol obnovený.
Fotografia bola zaslaná od samosprávy
30. máj 2012

Lenka Čurillová

Priechod bol obnovený.
Fotografia bola zaslaná od samosprávy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania