Prírodné kúpalisko Delňa

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 13. mája 2012

Obyvateľov Prešova, ako aj okolia veľmi zaskočilo zatvorenie prírodného kúpaliska Delňa, ktoré je jediné svojho druhu a jeho nahradenie vykachličkovaným Aquaparkom.
Väčšina obyvateľov Prešova si nepraje a ani hlavne nemôže z finančných dôvodov využívať tento Aquapark. Ľudia potrebujú prírodu, pohodlie, stromy a pocit súkromia; nie vlhko, plieseň a uzavretie medzi múry.
Obyvatelia Prešova vo väčšom množstve sú veľmi nemilo prekvapení, ako mohlo mesto toto dopustiť. Pre toľkých ľudí predsa nestačí jedno kúpalisko na sídlisku III so svojou pomerne malou kapacitou.
Ak sa už nemôže napustiť na Delni voda, žiadame preto aby ste nám zabezpečili aspoň sprchy a pokosenie trávy, aby sme si mohli na slnku a v prírode v kľude oddýchnuť.
Do začiatku sezóny je na to ešte dosť času.

29. máj 2012

Odpoveď samosprávy

V zmysle uzatvorenej nájomnej zmluvy zo dňa 19.4.2004, predmetom ktorej je prenájom športovo- rekreačného areálu a prírodného kúpaliska Delňa, je povinnosťou nájomcu starať sa o čistotu, poriadok a údržbu tohto areálu a jeho okolia.
Na bezodkladne splnenie týchto povinnosti sme nájomcu písomne upozornili a ich plnenie bude následne priebežne monitorované.
Za tento veľmi podnetný postreh Vám ďakujeme.
01. jún 2012

Monika

Dobry den, v dedinke Nižná Polianka smer Bardejov- B. Kúpele, Zborov, Smilno -Svidník, je prírodné kúpalisko podobné Delni. Je tam prekrásne, akurát tam nie je taka rovinka okolo ako na Delni a nie je tam taká kúpna sila ako v Prešove.
Je zaujímavé, že taká dedinka si udrží krásne prírodné kúpalisko a v Prešove to zrušíme a urobíme si tam "vykachličkovaný, drahý Aquapark".
25. august 2012

Xy

Aka vacsina? Je to loz. Kto ma deti, male, vacsie, velmi privital aquapark. Konecne mame nieco take. My sme spokojni s aquaparkom. Da sa kupanie vyuzit aj v skaredsom pocasi. Nazor aj nasich znamich, dokonca chodia aj z Kosic. Suhlasime vsak s tym, aby bolo spristupnene aj prirodne kupalisko v lete. Slniecko a trava je v dnesnej stresovej dobe velmi potrebna. Hlavne v mestach.
26. september 2012

a

Nakonci leta september stav stale rovnaky. Kto konkretne to ma v prenajme ze od Aprila sa to vobec neriesi? Vsade sama zaburina... hanba ako
dokazu nechat spustnut tak lukrativnu zonu!!!
07. september 2013

Odkazprestarostu.sk

Fotografie Delni ako vyzerala zhruba v polovici tohto leta: http://presov.korzar.sme.sk/c/6878208/v-obrazoch-ako-vyzera-presovska-delna.html

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.