Čierna skládka v areáli Materskej školy na Čapajevovej

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Neriešený

čierna skládka v areáli Materskej školy na Čapajevovej. Netreba komentár

31. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
01. apríl 2015

Mária Jurčenková

Dobrý deň,
bola by som rada, ak by bol pisateľ túto vec konzultoval priamo so mnou ak riaditeľkou školy a nie prísť fotiť do MŠ v nedeľu a potom to hneď poslať na riešenie.Táto záležitosť ohľadom skládky je každoročne a nie naším príčinením. Obyvatelia z okolitých domov pri jarných a jesenných prácach vyčkávajú len na to,kedy opustime zariadenie a veselo navozia konáre,stavebný odpad a podobné veci do našej materskej školy a dokonca aj vyvezú piesok z pieskovísk.Túto záležitosť sme už neraz riešili aj s MsP v Prešove, žiaľ pokiaľ niekoho neprichytíte pri čine, tak vinník je neznámy. Snáď si aktívny prispievateľ a fotograf nemyslí,že toto by sme si nakopili my sami,keď našou prioritou je čisté životné prostredie a k ochrane prírody vedieme aj nám zverené deti.Odpad,ktorý máme zo školy p.kurič odváža do zberného dvora a každá stavebná firma, ktorá na škole robila odpad odviezla. Kedže nám cez víkend odcudzili aj bránu,ktorá sa zatvárala, nie je v naších silách zabezpečiť to,aby nám nechodili do areálu a nevozili odpad. Chcem podotknúť, že každoročne na vlastné náklady tento neporiadok odpratávame aj pomocou rodičov formou brigád. Kedže za kontajner budeme musieť zaplatiť z nášho rozpočtu,ktorý s takými výdavkami nepočítal , finančné prostriedky nám budú chýbať a mohli byť použité pre deti. Toto by si mali prečítať všetci,ktorí k nám tento odpad vozia a zamyslieť sa sami nad sebou !
Mária Jurčenková
riaditeľka MŠ Čapajevova
02. apríl 2015

Robo

Pani riaditeľka, vo všetkom čo ste napísali s Vami súhlasím a dávam Vám za pravdu. A je mi jasne, ze deti z MS ani jej zamestnanci nie sú povodcami tohto odpadu.
Na druhej strane sama určite dobre viete aké vedia byť deti zvedavé... Išlo mi najmä o poukázanie na tento problém skôr než si niekto ublíži...

Verím že v spolupraci s mestom a TSMP sa v rámci VPP nájde riešenie tohto problému, kedze ide o pozemok vo vlastníctve mesta Prešov. Ba dokonca by som to na Vašom mieste od mesta pripadne od poslancov mestskej časti aj vyžadoval.
08. apríl 2015

Gustáv

Vážená pani riaditeľka, čo takto skúsiť nainštalovať fotopascu alebo kameru napojenú na mestskú políciu. V iných mestách to využívajú, tak prečo by to nešlo aj v Prešove.
09. apríl 2015

Mária Jurčenková

Vážený pán Robo, tak ako som písala, opakuje sa to niekoľkokrát ročne,najviac však na jar a jeseň. Nrraz sme s poslancami MsZ,ktorým máme v RŠ riešili. Pomoc od mesta sme žiaľ nedostali a všetko robíme na vlastné náklady. Máme záujem o to, aby naše prostredie bolo čisté a príjemné pre deti.Momentálne navštevuje MŠ 174 deti,čo nie je malý počet a všetko chápem, ako píšete,že môže dôjsť k úrazu. Dennodenne p.kurič a nielen on aj moje dievčatá zberajú okolo škôlky rôzny odpad,injekčné striekačky a fľaše. Žiadali sme, aby sa častejšie chodilo na obhliadku a kontrolu pohostinstva,ktoré je v blízkosti našej MŠ"Pončo" odkiaľ sa po záverečnej zgrupuje mládež práve v našom objekte. Nič sa neurobilo.Kamerový systém,ktorý by bol napojený na políciu je pre nás žiaľ drahý a z rozpočtu si to nemôžeme dovoliť.Sme právny subjekt a preto mesto fakt rieši len otázky a veci, ktoré sú havarijné a neodkladné.Veľmi nás mrzí vzniknutá situácia, niečo sme už odniesli do zberného dvora,konáre porezali,žiaľ páliť ich nemôžeme a tak sú na kope.Po Veľkonočných sviatkoch bola celá preliezka na streche,množstvo odpadkov,ohorkov,fliaš. Aj keď p.kurič bol na kontrolu,dokonca strávil noc v kotolni ale vyjsť medzi mladých podguražených ľudí je veľké riziko. Tak už sa budeme musieť s tým vysporiadať a urobiť poriadok s odpadom.Len som zvedavá,dokedy to vydrží.Ale aj tak Vám ďakujem za postreh,snáď sa niečo pohne aj na meste.A nabudúce Vás veľmi rada privítam aj osobne.
Mária Jurčenková
riaditeľka MŠ
15. apríl 2015

Martina

Sama som sa stretla ze ked clovek ide v nedelu doobedu okolo skolky tak jeden kos nie je na mieste, kontajner pri budove firmy schneider pravidelne prevrateny, normalnemu cloveku rozum ostava stat, az sa obavam ked otvoria diskoteku v hoteli Saris aky to bude mat dopad na areal skolky, ked dnesna mladez sa nevie zmestit do vlastnej koze.
Nechapem susedov skolky ved je tam dokopy 5 domov a takto si riesia jarne a jesenne upratovanie ked kontajner technicke sluzby daju na roh ulice co je par metrov dalej od domu ... hanba.
link s diskusiou preposlem zvolenym zastupcom mesta za obvod c.3, nech sa vec nie na naklady skolky co najskor vyriesi a mestska policia nech nespi.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania