Nedokončený chodník a rozpadajúci múr na cintoríne

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Neriešený
meno
Neaktívny Účet 07. apríla 2015

Pred dolným vchodom na prešovský cintorín je nedokončený chodník, na ktorom hrozí, že si niekto (hlavne zo starších ľudí) vytkne členok a už dlhú dobu podopretý rozpadávajúci sa múr. Chápem, že pred voľbami bývalý primátor potreboval "zabodovať", ale nové vedenie by s tým už malo niečo robiť. Alebo sa čaká na prvý úraz?

08. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
08. apríl 2015

Ján Haluška

Pôvodný stav chodníka na cintorín bol pred tým vhodnejší.
08. apríl 2015

Ján Haluška

Starý chodník mal aj nábežnú hranu.
08. apríl 2015

Gustáv

Nemôžem s pánom Haluškom súhlasiť v tom, že pôvodný chodník bol vhodnejší, lebo bol vysypaný kamienkami. Po dlhých rokoch bolo načase urobiť asfaltový, len mne osobne vadí, že je cca 1,5 metra nedokončených a práve na mieste pred vstupom do cintorína kade chodí veľa ľudí. Je to ako v rozprávke PAT a MAT. Podopretý múr je ako potemkinovský dedina v cárskom Rusku....
08. apríl 2015

Ján Haluška

Ďakujem Gustáv za váš názor. Vysvetlím vám v čom bol vhodnejší kamenný chodník. Cintorín je na kopci. Je dobré ak dažďová voda ostane na mieste kde dopadne, prípadne v bezprostrednej blízkosti. Po pôvodnom chodníku sa dalo bez problémov chodiť. Za sucha aj za mokra. Ak pršalo, voda doň vsiakla a prebytok vody sa stratil v blízkom teréne. Všetko bolo v približnej rovnováhe: dalo sa po chodníku chodiť, nebol v havarijnom stave, nebolo blato, nepotreboval skoro žiadnu údržbu, voda sa udržala na mieste a nestekala smerom k Vajanského ulici, neprehrieval sa priestor.
Vyasfaltovanie starého kamenného chodníka bola zbytočnosť, márnotratnosť a chyba. Vznikli náklady na asfaltovanie. Bol urobený zbytočný odtokový kanál pozdĺž chodníka. Oporný múr pri bráne bol vyasfaltovaný, aby ho neničila stekajúca voda. Asfalt je tenký a je položený na starom podklade. Nie je ani dokončený a nevieme ani dokedy vydrží. Vznikla situácia pri ktorej sme sa zbytočne zbavili vody, musel sa riešiť odtok a kanalizácii pribudla zrážková voda. Obyvateľom pod kopcom (mestom) sme počas dažďa priliali viac. Ak bude na asfalt svietiť slnko zvýši sa teplota okolia. Iniciátor asfaltovania si vyslúžil prinajmenšom šomranie za nedokončenú (zbytočnú) prácu tesne pred dušičkami a pred voľbami. Na priložených ďalších fotkách si to môžete pozrieť.
08. apríl 2015

Ján Haluška

Zbytočný asfaltový chodník s odtokovým žlabom.
08. apríl 2015

Ján Haluška

Izolácia proti stekajúcej vode na múre pri bráne.
21. jún 2015

Ján Haluška

Nič sa nezmenilo a ani odpoveď z mesta žiadna.
21. jún 2015

Prešov Odkazprestarostu.sk

Podnet bol opatovne zaslany na radnicu. Dakujeme za aktualizaciu
22. jún 2015

Neaktívny Účet

Je zarážajúce, že pod vedením primátorky za KDH, ktorá si dá vysvätiť kanceláriu a všade deklaruje ako je nábožensky založená je tak obrovská neúcta k ľuďom, ktorí sú na tom cintoríne pochovaní a ktorí sa podieľali za svojho života na zveľaďovaní Prešova. Tu neide iba o ten chodník, rozpadajúci sa múr, rozpadajúci sa Dom smútku a nechutne zohavené stromy pri ňom, lebo sú to iba materiálne veci.... Kto si neváži mŕtvych, ten si neváži ani živých.
20. september 2015

Ján Haluška

Čiastočne vyriešený podnet. Asfaltované bolo v období rekonštrukcie ulice Vajanského.
20. september 2015

Ján Haluška

Chodník sa už zmenil. Asfaltované bolo v období rekonštrukcie ulice Vajanského. Tento podnet má aj druhú časť - rozpadajúci múr na cintoríne. Podnet je stále ako NERIEŠENÝ aj z dôvodu že mesto neodpovedá.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania