Suchá koruna stomu

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Vyriešený
meno
Sergej Komanický 05. júna 2012

Na ul.J.Borodáča pred RD č.10 rastie asi 40ročná lipa. Vo výške asi 6metrov nad zemou je vyschnutá koruna, ktorú treba zrezať. Prosím nerežte celý strom ale dajte lipe šancu, aby sa zregenerovala.

06. jún 2012

Odpoveď samosprávy

Uvedený podnet patrí do kompetencie samosprávy mesta Prešov. Podnet bol zaevidovaný na MsÚ v Prešove a pridelený na vybavenie vecne príslušnému organizačnému útvaru MsÚ, ktorý o výsledku jeho vybavenia bude informovať doménu www.odkazprestarostu.sk v lehote do 30 dní odo dňa doručenia uvedeného podnetu MsÚ v Prešove.
14. jún 2012

Odpoveď samosprávy

Mestu Prešov bol dňa 5.6.2012 prostredníctvom portálu Odkaz pre starostu doručený Váš podnet týkajúci sa uhynutej časti stromu rastúceho na ulici Janka Borodáča č.10.

Mesto Prešov, správca verejnej zelene eviduje zhoršený zdravotný stav predmetného stromu druhu lipa malolistá (Tilia cordata).
V roku 2010 bol predmetný alejový strom ošetrený odstránením suchých konárov z koruny stromu. V roku 2011 však došlo postupnému odumretiu takmer celej koruny stromu.

Strom bude ošetrený zdravotným rezom (odstranením odumretej časti stromu) v termíne do 30.6.2012.

Ďakujeme Vám za Váš podnet, oceňujeme Váš citlivý prístup k zeleni, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou mestského prostredia.
20. jún 2012

Odkazprestarostu.sk

Status podnetu zmeníme na „vyriešený“ až po reálnom odstránení problému. V prípade, ak máte aj vy – užívatelia portálu informáciu o náprave, prosíme Vás, aby ste nám o tom dali vedieť.
Vopred ďakujeme
09. august 2012

Lenka Čurillová

Strom už bol orezaný

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania