Dočasný prechod s primeraným označením.

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Vyriešený
meno
Ján Haluška 29. apríla 2015

Počas stavebných prác na Kuzmányho ulici je zakázané prechádzať chodcom po časti mosta. Niektorí prechádzajú po vozovke. Je to rizikové miesto pre chodca aj pre vodiča v aute. Niekto sa bojí prejsť na druhú stranu cez cestu, aby mohol pokračovať cez druhý most pre peších. Veľa krát je tam hustá premávka. Nie je tam vyznačený prechod pre chodcov. Pár ľudí toto miesto obchádza až cez Masarykovu ulicu, aby sa dostali bezpečne k lekárovi v blízkej „Vojenskej nemocnici“.
Žiadam primerane tento problém vyriešiť, aj keď už je tam tabuľa POZOR.

29. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
04. jún 2015

Odpoveď samosprávy


Mesto Prešov, ako príslušný cestný správny orgán pre miestne a účelové komunikácie v zmysle § 3 ods. 2 zákona č. 135/1961 Zb. o pozemných komunikáciách (cestný zákon) v znení neskorších predpisov, zaujíma k Vášmu podnetu zverejnenému na stránke www.odkazprestarostu.sk/16709 vo veci „Dočasný priechod s primeraným označením na Kuzmányho ulici“ nasledujúce stanovisko.

V priebehu prác na Kuzmányho ulici došlo k uzatvoreniu mosta pre peších na ulici Lesík delostrelcov na pravej strane v smere na Kuzmányho a Východnú ulicu k „Vojenskej nemocnici.“ V prípade obchádzkových trás pre motoristov sa tieto vyznačia dopravným značením. V prípade chodcov to tak neexistuje, ale chodci sa môžu bezpečne dostať k lekárovi do „Vojenskej nemocnice“ na Východnej ulici, s tým, že musia absolvovať pár metrov viac. Od mosta, kde je zakázaný vstup chodcom, sa musia vrátiť ku križovatke ulíc Lesík delostrelcov – Plzenská a na Plzenskej ulici prejsť na druhú stranu vozovky a hneď za križovatkou cez ulicu Lesík delostrelcov a pokračovať v smere na Východnú ulicu. Bezpečne pokračovať cez ulicu Pod Táborom a Rusínsku ulicu a za križovatkou Rusínska – Východná je zriadený priechod pre chodcov dočasným dopravným značením pre prechod chodcov na stranu, kde sa nachádzajú ambulancie vo „Vojenskej nemocnici.“ Všetky vymenované priechody pre chodcov sú vyznačené dopravným značením a preto vo vlastnom záujme je vhodné využívať tieto priechody pre chodcov a tak sa vyhnúť kolíziám s motorovými vozidlami a neohrozovať v prvom rade seba ako chodca.

Ďakujeme Vám za Váš podnet a upozornenie na vzniknutú situáciu a vážime si Vašu pozornosť ako vnímavého občana mesta Prešov.



Mestský úrad v Prešove
13. september 2015

Ján Haluška

Tak predsa sa to dalo vyriešiť. Na fotke je dočasný prechod. Ďakujem zhotoviteľovi.
Mestský úrad nech si prečíta svoju odpoveď z 4.6.2015 a nech si to vyskúša, či je to OK.
13. september 2015

Ján Haluška

Tak predsa sa to dalo vyriešiť. Na fotke je dočasný prechod. Ďakujem zhotoviteľovi.
Mestský úrad nech si prečíta svoju odpoveď z 4.6.2015 a nech si to vyskúša, či je to OK.
08. október 2015

Ján Haluška

Rozumné riešenie.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania