Zanedbané námestie

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Neriešený
meno
Anonymný užívateľ 21. júna 2012

Na námestí mieru, v okolí fontány je zarastený chodník, posprejované steny a plno odpadkov (aj vo fontáne!!!, ktorá bola podľa dnešného vydania denníka Korzár, čistená včera /20.6.2012/), nehovoriac o lavičkách v katastrofálnom stave a neupravenej zeleni.

25. jún 2012

Odpoveď samosprávy

Uvedený podnet patrí do kompetencie samosprávy mesta Prešov. Podnet bol zaevidovaný na MsÚ v Prešove a pridelený na vybavenie vecne príslušnému organizačnému útvaru MsÚ, ktorý o výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.
28. jún 2012

Štefan

bolo by čase to zveladiť ;)
03. september 2012

Odpoveď samosprávy

Na základe doručeného podnetu zverejneného na stránke www.odkazprestarostu.sk/1693 k problematike zanedbaného námestia Mieru a po preverení skutkového stavu Vám zasielame nasledovné stanovisko.

Verejné priestranstvo na Námestí mieru je v správe mesta Prešov a starostlivosť o jeho údržba je vykonávaná prostredníctvom zmluvných obchodných partnerov.
Po vykonaní miestneho šetrenia bolo zistené znečistenie vodnej plochy spôsobené nedisciplinovanými občanmi, ktorí sa najmä vo večerných a nočných hodinách zdržiavajú pri fontáne. Takéto znečistenie fontány je pravidelne odstraňované pred spustením fontány do prevádzkového chodu.
Ostatné technické zariadenia ako dlažby a drevené lavičky sú v stave svojej morálnej a technickej opotrebovanosti a vyžadujú činnosti nad rámec bežnej údržby, resp. sú zaradené do databázy požiadaviek na rekonštrukciu s predpokladom jej realizácie v nasledujúcom období.
V priebehu mesiaca september 2012 bude v okolí fontány vykonaná údržba spevnených plôch a priľahlej zelene v rozsahu odstránenia havarijného stavu.

V závere mi dovoľte poďakovať sa Vám za váš podnet a pozornosť pri riešení problémov v meste Prešov.
05. september 2012

Odkazprestarostu.sk

Prosíme Vás všetkých - užívateľov portálu,aby ste nás informovali v prípade, ak dôjde k reálnemu odstráneniu problému alebo sa situácia akokoľvek zmení. Až po vykonaní nápravy bude totiž status podnetu zmenený na "vyriešený".
Vopred ďakujeme
19. september 2013

Ján

Na tomto námesti sa dodnes bohužiaľ nič neudialo.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania