Nefunkčný semafor pre chodcov - Grešova

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Vyriešený
meno
xelen 11. mája 2015

A do tretice semafor ignorujúci potreby pešieho občianstva. Semafor na nebezpečnom mieste, kde majú zelenú autá aj chodci nefunguje. Nesvieti zelená, len červená.

Pýtam sa zároveň, či nie je potrebné vymeniť aj údržbára semafórov, keď nie je schopný zabezpečiť po niekoľkých dňoch funkčnosť semafórov. Kto sa stará v meste o naše semafory a koľko mu za to platíme? Prosím o odpoveď v súlade s informačným zákonom. Môžem podať aj žiadosť, ale sa mi nechce. Ale ju podám, ak ju vyžadujete na odpoveď.

Ďakujem. Nechcem nikomu zle. Chcem za svoje dane efektívnu správu verejných vecí. Len to, na čo máme nárok.

12. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
12. máj 2015

Ján Haluška

Xelen - podnet je podaný normálne. Netreba už nič naviac z vašej strany. Mám doma písomné vyjadrenie z mesta, že odkazprestarostu na čo slúži atď. Škoda, že dlhodobo je zo strany mesta ignorácia mnohých podnetov. Je to vizitka ako funguje mesto. Aj ignorácia je akože odpoveď. Všetko sa vráti. Čo sa zasadí to vyrastie. Netreba sa vzdávať...
12. máj 2015

vladimir stankov

ano ja sa tam chodim bicyklovat a stale mam s tym problem.opravia to az ked sa stane nejake nestastie.
13. máj 2015

Neaktívny Účet

Bohužiaľ podriadení pani primátorky svojou nečinnosťou pri riešení týchto podnetov porušujú Smernicu primátora a divím sa jej, že s tým nič nerobí, alebo možno aj robí ale nejako to nie je v uliciach Prešova vidieť....:)
Citujem pána poslanca Richarda Drutarovského z jednej z predošlých diskusiíí na tejto stránke: Portál odkaz pre starostu je OFICIÁLNYM spôsobom hlásenia podnetov aj pre obyvateľov mesta Prešov.

Dôkaz - smernica primátora mesta Prešov, článok 33: http://www.presov.sk/file/19080/sp-05_riadenie_staznosti__peticii_a_podnetov_v_podmienkach_mesta_presov.pdf

Oficiálna informácia, ktorú vyžaduje zákon - na stránke mesta (všimnite si odkaz na odkazprestarostu.sk): http://www.presov.sk/portal/?c=12&id=9690

Portál odkazprestarostu.sk neslúži na poukazovanie nedostatkov, ale ako oficiálny nástroj komunikácie medzi obyvateľmi a radnicou.
13. máj 2015

Neaktívny Účet

Nechcem sa týmto ale zastávať webstránok Prešovský kritik a Prešovská lampáreň, ktoré ako som zistil adminuje pán JUDr. Hagyari a cez ktoré v podstate kritizuje to, čo sám spôsobil vo svojom volebnom období.... :) Pani primátorka svojimi vyjadreniami mi zase pripadá, že tých 8 rokov ako poslankyňa tam spala.
13. máj 2015

xelen

Sám som prekvapený, aké ťažké je opraviť jeden semafor. V mojej naivnej mysli produktívneho súkromného sektora ide o dovezenie rebríka na dodávke a naskrutkovanie jednej žiarovky. O čom je toto naťahovanie času. V súkromnom sektore sa toto neakceptuje. A verejný sektor sa musí zreformovať. Stojí isté peniaze a výsledky by mohli byť lepšie za tie peniaze.
14. máj 2015

tralala

další nefunkčný semafor je na križovatke sekčov-šváby
14. máj 2015

Neaktívny Účet

Čo by ste chceli? Radnica v TV odkázala, že si majú na Sídlisku III upratať sami, tak si opravte aj semafory sami a oni budú len predávať mestský majetok a opravovať cudzie futbalové štadióny... :) Mám pocit akoby toto mesto nikto neriadil podľa toho ako to vyzerá v uliciach a neriešených podnetov na tejto stránke a pritom mnohé sa dajú odstrániť aj bez veľkých financií a "výberových konaní". V štátnej správe sú pracovníci každoročne hodnotení ale v táto tzv. verejná správa je jeden veľký bordel. Zlatý socializmus a jeho národné výbory!!!
14. máj 2015

xelen

Výborne. Semafor je opravený ku spokojnosti pešieho občianstva mesta Prešov. Ďakujem. Možno som pôsobil miestami hystericky, no hlavné je, že semafór nám zase funguje. Pekný deň diskutérom - za lepšie občianske Slovensko.
11. december 2015

Odpoveď samosprávy

Podnety boli prešetrené zamestnancom Odboru dopravy, životného prostredia, odd. komunálnych služieb a spoločného obecného úradu Mestského úradu v Prešove, za účasti správcu miestnych komunikácií a boli posúdené ako opodstatnené.
Správca miestnych komunikácií nedostatky na svetelnej signalizácií predmetných ulíc odstránil dňa 14.5.2015.
Ďakujeme Vám za Váš podnet a vážime si Vašu pozornosť ako vnímavého občana tohto mesta a za predpokladu doručenia ďalších podnetov sme pripravení na ich riešenie.


Mestský úrad v Prešove

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania