Riešenie problému s kosením trávy

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Neaktívny Účet 31. mája 2015

Keďže mesto si neplní vlastné VZN o pravidelnú a včasnú starostlivosť o verejnú zeleň ako v prípade tohtoročného oneskoreného kosenia trávy v celom meste navrhujem:
1. zakúpiť pre Spoločenstvá vlastníkov bytov, ktoré o to prejavia záujem motorové kosačky a preplácať im tých pár litrov benzínu ročne.
2. Vypísať súťaž o najkrajšiu úpravu okolia domov na sídliskách spojenú s hlasovaním na internete alebo iným spôsobom a tých čo získajú najviac hlasov motivovať napríklad zníženou daňou z nehnuteľnosti...
3. Spracovať manuál s podmienkami na úpravu tohto okolia a následne ho zverejniť na stránke mesta a v miestnej tlači.
Firma, ktorá kosí vraj dostala neskoro objednávku od mesta a určite má aj zvýšené náklady na kosenie, lebo najprv musí kosiť ručnou motorovou kosačkou pre vysokú trávu následne na to dočisťovať trávnik kolesovou kosačkou.
Overoval som si tento návrh u viacerých Prešovčanov a mal pozitívny ohlas.

31. máj 2015

Ján Haluška

Super.
Na to isté som nezávisle myslel aj ja, ale s elektrickou kosačkou. Okrem toho chceme pri blokoch aj kompostovisko. Žiadosť na kompostovisko som už poslal skôr.
Všimol som si, že „samokosenie“ nie je novinka.
31. máj 2015

Neaktívny Účet

Netreba vymýšľať to, čo už niekde inde vymysleli a aj odskúšali.... Včera som bol u sestry na Morave a tam niektoré obce ako hovoríte buď zapožičiavajú kompostoviská, alebo ich tzv. leasingovým spôsobom odpredávajú tzn. , že je vstupný poplatok 230 KČ a po 3 rokoch sa kompostovisko stáva majetkom buď občana alebo Spoločenstva vlastníkov bytov. Zase vraj schválili v EÚ nejakú smernicu o ekologickej likvidácii rastlinného odpadu, takže to skôr alebo neskôr príde aj do Prešova... Všetko sa dá, len treba chcieť. Kto chce, hľadá spôsoby a kto nechce, hľadá dôvody. Je ťažko ale v dnešnej dobe niekoho kdekoľvek vo vedení presvedčiť, keď na prvom mieste je ako nastaviť výberové konania pre kamaráta a lobing, ktorému sa hovorilo úplatkárstvo...
01. jún 2015

Neaktívny Účet

V Prešov by sa mal volať Kocúrkovo. Mesto poslalo objednávku na kosenie trávy firme Záhradníctvo Sadex s.r.o. až 4.5.2015.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=632180843582949&set=p.632180843582949&type=1&theater
Asi vo vedení mesta predpokladali, že tento rok tráva neporastie... Bol by som rád, keby mi to tu niekto zodpovedný z mestského úradu vysvetlil.
01. jún 2015

Michal

V Kosiciach kosili uz davno a uz zacinaju s druhym kosenim, toto v PO je sila...pritom KE su niekolkonasobne vacsie
01. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
01. jún 2015

vladimir stankov

a nie kocurkovo ale pomykov
07. jún 2015

Neaktívny Účet

Keďže celý týždeň sa tu z mestského úradu nikto nevyjadril, odporúčam všetkým čitateľom tejto webstránky, aby si pozreli ako odpovedá či už časovo alebo vecne a hlavne rieši podnety mestský úrad v Prievidzi. Majú tam také isté problémy ako v Prešove a tiež je veľa nespokojných Prievidžanov, ktorí by asi boli ticho, keby zažili pomery v Prešove...
13. jún 2015

Natália Balaníková

super napad, tiez ma nieco take napadlo. myslim, ze by sa niekolko "blokov" v uvode naslo a ostatne by sa postupne pridavali.
13. jún 2015

Natália Balaníková

mesro by mohlo zacat s pozitivnou motivaciou uz teraz, napr. v presovskom magazine a na mestskej webstranke vyzdvihnut ludi, ktori sa takto uz teraz staraju o svoje okolie a nejakym sposobom ich odmenit.
27. august 2015

Odpoveď samosprávy

Počet kosieb v meste Prešov je závislý od množstva finančných prostriedkov pridelených v rozpočte mesta na túto činnosť. V súlade s množstvom týchto finančných prostriedkov je plánovaný počet kosieb ako aj termíny ich realizácie. Finančné prostriedky schvaľujú poslanci mestského zastupiteľstva.
K bodu 1: Nákup kosačiek pre jednotlivé spoločenstvá vlastníkov bytov nie je v kompetencii Mestského úradu v Prešove, ale v kompetencii jednotlivých spoločenstiev vlastníkov bytov a je možný z fondu opráv jednotlivých bytových domov.
K bodu 2: O vypísaní súťaže o najkrajšiu úpravu okolia domov budeme uvažovať pre nasledujúce vegetačné obdobie, prípadne budeme hľadať iné možnosti a spôsoby motivácie obyvateľov mesta ku skrášľovaniu svojho okolia.
K bodu 3: Mesto Prešov uvažuje o spracovaní Manuálu verejných priestranstiev.

Ďakujeme Vám za doručenie Vášho podnetu, všímavosť a inšpiratívne návrhy.


Mestský úrad v Prešove
28. august 2015

Neaktívny Účet

prvý bod je úsmevný... Spoločenstvá vlastníkov bytov si kúpia kosačky, aby kosili verejné priestranstvo, ktoré je vo vlastníctve mesta a porušovali VZN, podľa ktorého sa o verejné priestranstvo môže starať iba mesto. Ak Vás "načape" mestský policajt, tak za to dostanete ešte aj pokutu ako v diskusii v jednom z podnetov zo Sekčova na tejto stránke.... :))) Logika po prešovsky.
30. august 2015

Neaktívny Účet

Fond opráv je určený iba na opravy a údržbu bytových domov. :)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania