Nepokosena tráva

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 27. júla 2012

Pod malým TESCOM v centre mesta, kde mnohí návštevnici mesta po zaparkovaní prechádzajú okolo roky nevykosenej plochy medzi Tescom a Kúpeľnou a Weberovou. Ak plocha nepatrí mestu je potrebné hľadať riešenie ako hanbu v centre mesta odstrániť.

28. júl 2012

peter

pridane foto k neporiadku v uvedenom prostredi
28. júl 2012

peter

dalsie foto, aby mesto konalo
28. júl 2012

peter

dalsie foto z ikriminovaneho prostredia
28. júl 2012

peter

dalsie foto z ikriminovaneho prostredia
02. august 2012

Odpoveď samosprávy

Uvedený podnet patrí do kompetencie samosprávy mesta Prešov. Podnet bol zaevidovaný na MsÚ v Prešove a pridelený na vybavenie vecne príslušnému organizačnému útvaru MsÚ, ktorý o výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.
13. august 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet a upozornenie vo veci nepokosenej trávy.

Prostredníctvom Mestskej polície bola vykonaná kontrola predmetných pozemkov so zameraním na dodržiavanie povinnosti údržby zelene v zmysle VZN mesta Prešov č. 5/2010 o tvorbe, ochrane a údržbe zelene a ich súčastí. Preverením bolo zistené, že sa jedná o pozemok súkromného vlastníka. Neudržiavané plochy zelene vo vlastníctve súkromných osôb sú vážnym problémom všetkých samospráv, keďže nedisponujeme oprávnením vstupovať na súkromné pozemky. Pred udelením pokuty, uprednostňujeme vyzvanie vlastníka k plneniu si svojich povinností v kontexte vyššie uvedeného VZN.
Zodpovedný príslušník Mestskej polície sa v 33. týždni telefonicky skontaktuje s príslušnou developerskou spoločnosťou za účelom zjednania okamžitej nápravy.

Ospravedlňujeme sa za vzniknutú situáciu a oceňujeme Váš iniciatívny prístup ku skvalitneniu životného prostredia v našom meste.
16. august 2012

Odkazprestarostu.sk

Prosíme Vás všetkých - užívateľov portálu,aby ste nás informovali v prípade, ak dôjde k reálnemu odstráneniu problému. Až po vykonaní nápravy bude status podnetu zmenený na "vyriešený".
Vopred ďakujeme
08. september 2012

peto

Vykosená je len časť tohto priestoru !
06. november 2012

peto

V 33,týždni mal byť kontaktovaný vlastník pozemku za účelom zjednania okamžitej nápravy, ale do dnešného dňa k náprave nedošlo a chýba aj výsledok rokovania s vlastníkom a či vôbec došlo ku kontaktu!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania