Vypnutie semafórov na frekventovanej križovatke

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Neriešený
meno
Odkazprestarostu.sk 13. augusta 2012

Na križovatke ulíc Rusínska/Armádneho generála Svobodu/Laca Novomestského sa v skorých večerných hodinách (min. od 21:00 hod.) vypínajú semafóry aj napriek tomu, že je o takomto čase stále premávka pomerne frekventovaná, a vodičom robí veľké problémy prejsť cez ňu. Navrhujem preto zvážiť preložiť vypnutie na neskoršiu hodinu, napr. 23:00, pokiaľ nedôjde k dopravnej nehode.
Vopred ďakujem za zaoberanie sa týmto podnetom

14. august 2012

Odpoveď samosprávy

Uvedený podnet patrí do kompetencie samosprávy mesta Prešov. Podnet bol zaevidovaný na MsÚ v Prešove a pridelený na vybavenie vecne príslušnému organizačnému útvaru MsÚ, ktorý o výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.
03. september 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet vo veci vypnutia semaforov na frekventovanej križovatke. Režim a nastavenie prevádzkového času svetelného signalizačného zariadenia (SSZ) na križovatke ulíc Rusínska – Arm. gen. Svobodu – Laca Novomeského bol v zmysle príslušnej legislatívy odsúhlasený kompetentnými orgánmi - Krajským riaditeľstvom PZ– Krajským dopravným inšpektorátom v Prešove, Obvodným úradom pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie v Prešove, ktorý je cestným správnym orgánom pre cesty III. triedy a mestom Prešov, ktorý je cestným správnym orgánom pre miestne a účelové komunikácie. Denný prevádzkový čas v riadnom režime závisí od intenzity dopravy na danej križovatke, v čase nízkej intenzity dopravy je SSZ vhodnejší pohotovostný režim fungovania , t.j. žlté prerušované svetlo. V čase, keď je cestná svetelná signalizácia vypnutá, je potrebné sa riadiť zvislým a vodorovným dopravným značením na križovatke.

Vážime, si pozornosť, ktorú ako občan venujete svojmu okoliu, ako aj Vašu snahu o zlepšenie kvality života v našom meste.
12. október 2012

Dominika Štefková

Nakoľko odpoveď samosprávy je ničnehovoriaca, pýtam sa: Je možné v zmysle príslušnej legislatívy navrhnúť zmenu režimu prevádzkového času semafórov na nadej križovatke vyššie uvedeným kompetentným orgánom? Vzhľadom na bezpečnosť vodičov by bola táto zmena veľmi prospešná, vzhľadom na veľkú frekvenciu premávky aj v neskorších hodinách (po 21:00 hod.). Zaujímavosťou je, že semafóry sú v riadnom prevádzkovom režime napr. v nedeľu o 5:30 hod.
05. marec 2013

Tomas Burger

Podnet je stale aktualny, zmena - posunutie na neskorsi cas je stale nutne.
Ako samosprava odpovedala - kedze "denný prevádzkový čas v riadnom režime závisí od intenzity dopravy na danej križovatke, v čase nízkej intenzity dopravy je SSZ vhodnejší pohotovostný režim fungovania , t.j. žlté prerušované svetlo." Nizka dopravna intenzita na tejto krizovatke nastava az o 21:30. Dovtedy maju najma vozidla MHD, krizujuce a davajuce prednost 7!!-mym jaznym pruhom, velky problem bezpecne krizovatkou prejst. Preto je posunutie pohotovostneho rezimu nutne opatovne zvazit.
05. júl 2013

Brano

Co to komu spravy keby sa semafory vypinali neskor. sak nic ti nestoji....

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania