Sabinovská ulica: kanálové vpusty sú pasca na cyklistov

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

V riešení
meno
Peter Kalenský 14. júla 2015

Na Sabinovskej ulici je cca 20 kanálových vpustov, ktoré majú kryty s otvormi v smere jazdy. Prejazd bicyklom je nebezpečný ( MTB so širokými pneu) alebo nemožný ( cestné bicykle). Pri zastávke oproti Tulipánu je to hotová pasca.
Prečo to píšem ? Je to na opravu , ale časť kanálov v Prešove aj po oprave zostáva takouto pascou (najmä Sekčov), pritom na iných miestach sa to dalo opraviť, aby kanál nebol v jame a kryt mal otvory kolmo na smer jazdy . Aj na Sabinovskej ul ! Nehovoriac o tom, že kryty sa vyrábajú a v centre mesta sú aj so "štvorčekovanými" otvormi, takže prejazd je bezpečný z oboch smerov.
Kto to tak dilentantsky menežuje ? Za 25 rokov po prevrate sme už mohli mať všetky kanály v meste "prejazdné" pre cyklistov. Stačí sa kuknúť napr. do BJ.

14. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.


Mestský úrad v Prešove
31. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Požiadavka bola prešetrená v teréne s konštatovaním, že ide o štátnu cestu I. triedy 1/68, správcom ktorej je Slovenská správa ciest, IVSC Košice, ktorá je zodpovedná za stav cesty a zariadení, ktoré sú jej súčasťou v zmysle zákona č. 135/1961 Zb. (zákon o pozemných komunikáciách).

Ďakujeme Vám za Váš podnet a vážime si Vašu pozornosť ako vnímavého občana tohto mesta a za predpokladu doručenia ďalších podnetov sme pripravení na ich riešenie.


Mestský úrad v Prešove
04. august 2015

Peter Kalenský

Vážený Mestský úrad v Prešove ,
ďakujem za vašu odpoveď, dá sa vysvetliť dvoma spôsobmi :
a) budete kontaktovať Slovenskú správu ciest, IVSC Košice vy, pretože je to cesta na území mesta a používajú ju prevažne občania mesta Prešov ? ( cezpoľných v špičke veľa nejazdí a im je aj tak šumafuk, komu cesta patrí)
b) mám Slovenskú správu ciest, IVSC Košice kontaktovať ja , Kostitras alebo dakto podobný ?

Zároveň musím pochváliť z "kanálového hľadiska" rekonštrukciu Postějovskej ul., vyzerá to ZATIAĽ na 100 % !!! Len tak ďalej aj na tankodromoch, teda vedľaších uličkách.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania