Letne akcie a hluk

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Andrea Robova 03. augusta 2015

Dobry den,
Akcie v Jazdeckom areali za tratou pri mestskej casti Sidlisko lll.Akcie su pocas celych letnych mesiacov, su velmi hlucne.Byvam na ulici A.Pridavka- vyskove bloky pri kupalisku.Cele leto je hluk pod oknami od rana z kupaliska a to nie len krik samotnych navstvnikov kupaliska ale radio a hlasna hudba cez rozhlas, comu tiez nerozumiem preco pustaju tak hlasno,keby ze sa tam niekto topi a vola o pomoc tak neviem ako by ho poculi.
Tearz sa v jazdeckom areali konaju pivne slavnosti a uz ficia 10 den a este som sa dopocula,ze to predlzuju o cely tyzden???!!! Koncerty do polnoci.Ja mam male dieta este babatko a musi v tychto horucich dnoch spat pri zatvorenom okne.Ziadam o skratenie hlucnych akcii do max 9hod vecer a respektovanie nocneho kludu.Nemame doma klud.Nemam nic proti zabave

03. august 2015

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
10. august 2015

Odpoveď samosprávy

Snahou mesta je vo všeobecnosti podporovať všetkých obyvateľov v Prešove, v ich potrebách i záujmoch. Rovnako je to aj pri ich úsilí o pokojné bývanie, ako aj pri možnostiach zábavy, kultúrneho a spoločenského vyžitia alebo pri podnikaní. Na jednej strane sa mesto stretáva s požiadavkami skupín obyvateľov na väčšie množstvo rôznych typov kultúrnych, športových či voľno časových akcií, na druhej strane evidujeme aj sťažnosti od ľudí, ktorých takéto podujatia rušia.

Miera tolerancie, či už hluku, alebo rôzneho ruchu je však u každého človeka iná, preto hľadáme možnosti, ako skĺbiť mnohorakosť názorov Prešovčanov a nájsť pritom čo najväčší kompromis – z nášho pohľadu je to vtedy, keď je počas podujatia čo najviac ľudí spokojných a čo najmenej ľudí je ním rušených.

Týka sa to aj Pivného festivalu upozorňujeme usporiadateľov, ale aj rôznych iných organizátorov akcií uskutočňovaných v súkromných areáloch, na potrebu dodržiavania verejného poriadku, ohľaduplnosti a obmedzenia hluku, ktorého intenzitu však môže posudzovať len RÚVZ, nie mesto. Za ostatné roky však počet sťažností na hluk z tohto podujatia znížil na minimum. Vo všeobecností pritom platí, že ak dochádza k rušeniu nočného pokoja, je potrebné kontaktovať mestskú políciu, ktorá má možnosť zakročiť. Každé takéto podozrenie však mestská polícia vyhodnocuje individuálne.

Ubezpečujeme Vás, že každým podnetom či upozornením na porušovanie verejného poriadku sa zaoberáme a v prípade, že podnety a sťažnosti od obyvateľov dotknutých lokalít evidujeme opakovane, mesto súhlas do budúcnosti na danú akciu vo večerných hodinách nevydá.

Ďakujeme za Váš podnet a veľmi radi vyjdeme v ústrety Vašim ďalším požiadavkám.


Mestský úrad v Prešove

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania