(Ne)poriadok pred SAD III.

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 08. septembra 2012

Podľa stanoviska samosprávy mali byť umiestnené koše a bol jediný asi so 4 litrovým obsahom a to nestačí o čom svedčí foto. Odpad sa opäť kumuluje v danom priestore. Kontroluje to niekto vôbec ?

11. september 2012

Odpoveď samosprávy

Uvedený podnet patrí do kompetencie samosprávy mesta Prešov. Podnet bol zaevidovaný na MsÚ v Prešove a pridelený na vybavenie vecne príslušnému organizačnému útvaru MsÚ, ktorý o výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk
17. september 2012

Odpoveď samosprávy

Na základe doručeného podnetu zverejneného na stránke www.odkazprestarostu.sk/1985 k problematike nedostatočného rozmiestnenia odpadkových košov a riešenia čistoty a poriadku v časti predstaničného priestoru na Masarykovej ulici v Prešove po vykonaní miestneho šetrenia konštatujeme neopodstatnenosť podnetu a zasielame Vám nasledovné stanovisko:
Po vykonaní opakovaného miestneho šetrenia dňa 12.9.2012 a priebežne vykonaných kontrol v časovom intervale 21.8. – 14.9.2012, t.j. od doručenia prvotného podnetu na zlepšenie formou odkazu pre starostu/1892 až po zriadenie nápravných a preventívnych opatrení zo strany mesta bolo zistené, že na verejnom priestranstve pozdĺžne ul. Masarykovej ústiacej k spojovacej časti výstupnej plochy SAD bola vykonaná komplexná reorganizácia odpadkových košov s ich doplnením podľa získaného monitoringu. S dennou periodicitou je v ranných hodinách vykonávaný zber a likvidácia voľne uloženého zmesového komunálneho odpadu a to prostredníctvom nezamestnaných. V závere konštatujeme, dostatočný rámec prijatých opatrení na zlepšenie čistoty a poriadku v časti SAD, avšak s pripomienkou, že navýšením existujúceho počtu odpadkových košov sa stav čistoty nezlepší, pokiaľ prístup zo strany obyvateľstva nebude uvedomelejší a ohľaduplnejší k okoliu.
Ďakujeme Vám za Váš podnet a vážime si Vašu pozornosť ako vnímavého občana tohto mesta a za predpokladu doručenia ďalších podnetom sme pripravení na ich riešenie.
20. september 2012

peto

Skúsme pokladať tento podnet za vyriešený aj keď samospráva sľúbila koše, čo je množné číslo a znamená to,že by mali byť minimálne 2 koše. Verme, že sa to bude ešte pravidelnejšie udržiavať. Predmetný priestor bude pod stálou kontrolou.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania