Na Grešovej ulici roky chýbajú stromy

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Ján Haluška 14. septembra 2015

Na Grešovej ulici roky chýbajú niektoré stromy. Ostali po nich iba jamy a niektoré boli zaplátané. Žiadam o náhradnú výsadbu. Každý stom zadržiava vlahu, ktorú potrebujeme. Znižuje teplotu okolia počas horúčav + mnoho iných pozitívnych vlastností...

16. september 2015

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
18. september 2015

Odpoveď samosprávy

Mesto Prešov od roku 2008 realizuje projekt postupnej obnovy uličných alejí z účelového fondu na náhradnú výsadbu stromov. Obnovené už boli aleje na Táborisku, v oblasti od Kollárovej po Fučíkovu ulicu, na Čapajevovej a Sabinovskej ulici, na ulici kpt. Nálepku, Plzenskej a Solivarskej ulici. Pripravená je obnova alejí na Mudroňovej a Požiarnickej ulici. V obnove uličných alejí budeme pokračovať aj v ďalších rokoch v súlade s finančnými možnosťami rozpočtu mesta Prešov a naliehavosťou riešenia jednotlivých lokalít. Na území mesta je potrebné obnoviť uličné aleje ešte na minimálne 20-tich uliciach, je medzi nimi aj Grešova ulica. Zámerom obnovy uličnej aleje na Grešovej ulici je nielen výsadba do existujúcich výsadbových mís, ale komplexná obnova stromoradia vrátane vytvorenia nových výsadbových mís aj za cenu zvýšených finančných nákladov. Na túto obnovu je potrebné spracovať projektovú dokumentáciu, zabezpečiť príslušné povolenia a verejným obstarávaním zabezpečiť dodávateľa prác, preto samotnú realizáciu predpokladáme najskôr v roku 2017.

Ďakujeme Vám za doručený podnet, ktorým ste iniciatívne poukázali na konkrétny nedostatok, a tým podporili zámer obnovy uličnej aleje na Grešovej ulici vedúci k skvalitneniu životného prostredia v meste Prešov.

Mestský úrad v Prešove

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania