Stromoradie spadnuté ,,oplotenie

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Marán 23. októbra 2015

Už niekoľko rokov je provizorne opravane oplotene na ,,Stromoradí" a spadla dalšia časť,,, je to tam nebezpečne. Policajna páska nič neporieši, a zabradlie tiež nie. Keď múr je súčasťou ,,mestkých hradieb" a bolo by dobré aj poriešiť vozidla ktoré sa tam často pohybujú.. dik

27. október 2015

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.



Mestský úrad v Prešove
09. november 2015

Odpoveď samosprávy

V evidencii investičných požiadaviek máme zaradenú požiadavku na rekonštrukciu hradobného múra, ktorý sa nachádza pri stromoradí od Svätoplukovej ulice (schody) smerom na Metodovu ulicu. Zabezpečenie prípravy a realizácie uvedenej stavby je podmienené schválením potrebných finančných prostriedkov (na archeologický výskum, projektovú prípravu a realizáciu stavebných prác) Mestským zastupiteľstvom mesta Prešov, resp. získaním externých finančných zdrojov na realizáciu. Dňa 26.10.2015 mestské zastupiteľstvo mesta Prešov schválilo podanie projektového zámeru „Múr hradbový - obnova kultúrnej pamiatky“ v rámci výzvy Ministerstva kultúry SR (MK SR) v Programe Obnovme si svoj dom. Projektový zámer sa v súčasnosti spracováva a na MK SR bude podaný v novembri 2015. V prípade, ak bude projekt úspešný, práce na hradobnom múre - I. etapa, budú realizované v roku 2016.
Vo veci pohybu vozidiel na Kmeťovom stromoradí v priestore schodov pri Svätoplukovej ulici a ulicou Vajanského vykonala Mestská polícia v Prešove šetrenie s týmto záverom:
Vjazd vozidiel na Kmeťovo stromoradie je obmedzený iba v smere vpravo od vjazdu z ul. Vajanského, dopr. značkou Pešia zóna. Pri vjazde vľavo nie je obmedzený vjazd vozidlám. Týmto smerom však jazdia vozidlá ktoré následne vojdú do areálu blízkej školy, ktorá má umožnený vstup práve z Kmeťovho stromoradia. Zatiaľ sme neevidovali sťažnosti resp. oznámenia vo veci zvýšeného pohybu vozidiel v tejto lokalite.
Hliadky MsP pravidelne vykonávajú kontrolu Kmeťovho stromoradia v celej jeho dĺžke. Kontroly sú zamerané na dodržiavanie verejného poriadku, čistoty, vandalizmu prípadne iného protiprávneho konania. V neposlednom rade aj dodržiavania zákona č.8/2009 Z.z. o cestnej premávke. V prípade zistenia jeho porušenia sú tieto priestupky riešené v zmysle príslušných právnych predpisov.

Ďakujeme Vám za Váš podnet, vážime si Vašu snahu o zlepšenie prostredia v našom meste.


Mestský úrad v Prešove
01. január 2016

Ján Haluška

20.12.2015
09. júl 2016

Ján Haluška

Popratano a geľendre.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania