Viac ako 2000 zlých LED svetiel...

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Ján Haluška 23. decembra 2015

Výzva na spoluprácu a reklamácia LED osvetlenia.
Rok 2015 je medzinárodným rokom svetla a svetelných technológií (International Year of Light, IYL 2015). Mesto Prešov k tomu prispelo tak, že svetlo sa zhoršilo. Reklamujem LED osvetlenie v meste. Mesto na niekoľko podnetov ohľadom osvetlenia adekvátne nereaguje. Niekoľko poslancov už reagovalo a boli sa pozrieť do terénu.
Na obrázkoch je najhoršia osvetľovacia chyba - OSLŇOVANIE. Je to smrteľná osvetľovacia chyba. K tomu zlé farebné spektrum a iné nedostatky LED svetla. V súčasnosti je to hnusné jedovaté svetlo rozosiate v mnohých častiach mesta.

29. december 2015

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
02. február 2016

Odpoveď samosprávy

Mesto Prešov sa v roku 2015 uchádzalo v rámci projektu ELENA o finančné fondy na zefektívnenie stavu verejného osvetlenia. Výsledok účasti - požiadavky o finančný príspevok bol vyhodnotený kladne a mesto Prešov mohlo zabezpečiť nielen realizáciu nových spôsobov osvetľovania verejných priestranstiev, ale aj odstraňovať nežiaduci zlý efekt „svetelného smogu“ a úspory v spotrebe elektrickej energie v sieti verejného osvetlenia mesta Prešov.
Po prehodnotení účelu výmeny elektrických prvkov osvetľovacej sústavy, s použitím LED technológie pri osvetľovaní vybraných lokalít mesta a sledovaním záujmu obyvateľov pri vyhodnotení nových spôsobov osvetľovania verejných priestranstiev ako aj hodnotenia realizovaných nových zdrojov svietenia, považujeme túto technológiu za ekonomicky a technicky výhodnú pre mesto vzhľadom na energetickú bilanciu a finančné úspory nielen v jednom roku, ale po celú dobu životnosti nových LED svietidiel.


Mestský úrad v Prešove

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania