19 guľových svetiel na Hlavnej ul. zbytočne svieti

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Ján Haluška 16. januára 2016

19 guľových svetiel na Hlavnej ulici zbytočne svieti. Zadĺžené mesto takto dáva najavo ako funguje. Vzhľadom na nevyriešený podnet -
https://www.odkazprestarostu.sk/presov/podnety/11035/gulove-svietidla-na-hlavnej-ulici podávam tento podnet a očakávam jednoduché, nenáročné riešenie. 8.8.2014 správca VO píše: V mesiaci august 2014 dôjde k vypnutiu ostatných nízkych svietidiel, okrem 4 ks v uličke pred Kolégiom. Výsledok takého vypnutia vidno na fotografiách = 19 zbytočných svetiel, zbytočne svieti. Vyhodené peniaze, ktoré mohli niekde inde pomôcť.

17. január 2016

Marek Seliga

Načo sú tam tie lampy?!Odstrániť!
17. január 2016

Ján Haluška

Lampy sú tam NA NIČ.
V odkaze podnetu som to už písal - Vzhľadom na vysokú zadĺženosť mesta nie je rozumné odstrániť tieto nevhodné svietidlá. Pre istotu dodávam, že už nechcem aby sa odstraňovali teraz. Možno v budúcnosti, keď dožijú. Boli by stým výdavky a to práve nechcem. Stačí ak budú vypnuté. Vypnuté lampy budú robiť cez deň aj noc príjemný architektonický ráz mesta :-)
Okrem toho, vysvetlím prečo tie guľové lampy sú tam. Lampy boli naprojektované a odsúhlasené. To je najväčší problém, že boli odsúhlasené. Tí, čo to odsúhlasili nie sú odborníci na svetlo a spoliehajú sa na predložené podklady. Podklady sa budú prezentovať tak, aby to prešlo. Ak papiere vyhovujú, bude sa to realizovať. Ak by to montážna firma odmietla urobiť, nájde sa iná, ktorá nemá problém urobiť čokoľvek a urobí to. Materiál sa nakúpi a namontuje. Ak je potrebné zobrať úver, tak sa vybaví. Potom sa to neskôr splatí. Dielo sa odovzdá a predajú sa dokumenty. Všetci sú spokojní a Sociálny Prešov funguje. Ak sa niekto ozve, že je tu problém, odpovie sa mu, že je to podľa projektu a bolo to odsúhlasené. Všetko v súlade so zákonom. A o tom to je.
Je tu aj iná možnosť ako sa vopred presvedčiť o vhodnosti navrhovaného riešenia, ale to sa tu v meste nepoužíva. Najlepšia vec je urobiť REÁLNU svetelnú skúšku v malom rozsahu. Tá ukáže veľa. Svetelná štúdia, projekt, je iba barlička. Počítač a program je iba pomocník.
V prípade guľových svetiel na Hlavnej ulici v podstate svetelná skúška prebieha a trvá cca 20 rokov. Výsledok vidíme. Škoda, že tá svetelná skúška stála veľa peňazí. Volá sa to drahé školné.
18. január 2016

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.


Mestský úrad v Prešove
02. február 2016

Odpoveď samosprávy

Guľové svietidlá umiestnené na Hlavnej ulici plnia predovšetkým architektonickú funkciu, pričom zároveň slúžia aj ako doplnkové osvetlenie verejných priestranstiev. Tieto svietidlá boli v období vianočných trhov prevádzkované ako zdroje osvetľovania priestorov ul. Hlavnej z dôvodu zvýšeného pohybu občanov a súčasne ako zvýraznenie sviatočnej doby predvianočných trhov a vianočných sviatkov na prelome rokov 2015 - 2016.
V termíne od 19.1.2016 sú guľové svietidlá vypnuté a neosvetľujú verejné priestranstvá.

Ďakujeme za doručenie podnetu a pozornosť pri riešení problémov v meste Prešov.


Mestský úrad v Prešove
07. február 2016

Ján Haluška

Odkazprestarostu mi píše: ✔Podnet bol označený ako Vyriešený.
S radosťou Vám oznamujeme, že podnet 19 guľových svetiel na Hlavnej ul. zbytočne svieti bol označený ako Vyriešený.
.......................................
Ja odpovedám: podnet je stále NERIEŠENÝ.
Prvý krát od 29. júla 2014. https://www.odkazprestarostu.sk/presov/podnety/11035/gulove-svietidla-na-hlavnej-ulici a druhý krát od 18. januára 2016.
V oboch prípadoch sa z mesta odpovedalo, ale realita je taká, že niektoré svetlá večer svietia. Osoba, ktorá podnet označila ako vyriešený a Mestský úrad v Prešove píšu nepravdu. Asi nikto z nich to neskontroloval. Je tiež pozoruhodné, že pod odpoveďou z Mestského úradu v Prešove: Považujete odpoveď samosprávy za postačujúcu? je doteraz 2x kliknuté Áno. O čom to svedčí? Stačí napísať a podnet je vyriešený aj keď to nie je pravda? To si niekto zo mňa a z ostatných, čo to čítajú uťahuje? Zadlžené mesto má peniaze na zbytočné svietenie? Koľko peňazí stálo zbytočné svietenie? Kedy sa to naozaj vypne?
V aktualizácii sú fotky štyroch lámp, ktoré zbytočne svietia. Žiadam mesto aby mi pravdivo odpovedalo. Aj na tie otázky v tejto diskusii.
Podnet zmeňte z: Vyriešený, na: V riešení.
07. február 2016

Ján Haluška

Dve zbytočné lampy stále celú noc svietia. Fotka z 5.2.2016
07. február 2016

Ján Haluška

Ďalšia (3) lampa večer svieti. Fotka z 6.2.2016.
07. február 2016

Ján Haluška

Ďalšia (4) zbytočná lampa večer svieti. Fotka z 6.2.2016.
07. február 2016

Ján Haluška

Podnet je už zmenený na: V riešení. Prvý krok.
19. február 2016

Ján Haluška

Po veľmi dlhom čase sa svetlá konečne vypli.
19. február 2016

Ján Haluška

Svetlá už nesvietia. Vďaka...
19. február 2016

Ján Haluška

Zbytočné svetlá, z ktorých mnohé aj zbytočne svietili už sú vypnuté. Za toto Ďakujem-e.
Ale neďakujem-e za zbytočné náklady, ktoré vznikli neriešením podnetu.
Ostáva ešte odpovedať na otázky vyššie napísané, zo 7.2.2016.
07. november 2016

Ján Haluška

15 guľových svetiel na Hlavnej ul. ZNOVU zbytočne svieti

15 guľových svetiel na Hlavnej ul. ZNOVU zbytočne svieti! Pred časom už boli vypnuté a teraz znovu zbytočne svietia. Je to v časti od domov č. 75 po cca č.111. Spolu 15 lámp. Teraz nebol zvýšený pohyb občanov ani dôvod na zvýraznenie sviatočnej doby...
https://www.odkazprestarostu.sk/presov/podnety/24284/19-gulovych-svetiel-na-hlavnej-ul-zbytocne-svieti
Žiadam uvedené lampy vypnúť a chcem vedieť sumu za energiu, ktorá bola zbytočne odobraná. Je to obdobie týždňov a dní.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania