Výjazd z Vodárenskej ulice

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Kamil - Táborisko 16. marca 2016

Výjazd z Vodárenskej ulice na ulicu Šafarikovu často blokujú autá ktorým je potrebné sa vyhýbať ( do protismeru). Z dôvodu že sa jedná o neprehľadné miesto je vysoká pravdepodobnosť kolízie. Navrhujeme osadiť doplnkovú značku alebo riešiť parkovanie vozidiel v súlade s platnou legislatívou.

17. marec 2016

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
24. marec 2016

Odpoveď samosprávy

Podľa zákona č. 8/2009 o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov vodič smie zastaviť a stáť len vpravo v smere jazdy v jednom rade a rovnobežne s okrajom cesty, čo najbližšie k okraju cesty a na jednosmernej ceste vpravo i vľavo. Ak nie je ohrozená bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, vodič smie v obci zastaviť a stáť kolmo, prípadne šikmo na okraj cesty alebo zastaviť v druhom rade. Pri státí musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre každý smer jazdy. Pri zastavení musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre oba smery jazdy. Vodič nesmie zastaviť a stáť na križovatke a vo vzdialenosti kratšej ako 5 m pred hranicou križovatky a 5 m za ňou. Preto, ak vodiči porušujú pravidla cestnej premávky, je potrebné volať príslušníkov dopravnej alebo mestskej polície, ktorá má kompetencie riešiť priestupky v cestnej doprave.

Ďakujeme Vám za Váš podnet a upozornenie na vzniknutú situáciu a vážime si Vašu pozornosť ako vnímavého občana mesta Prešov.


Mestský úrad v Prešove

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania