Konáre zasahujúce do jazdnej dráhy na Námestí legionárov

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Vyriešený
meno
Ján Haluška 25. apríla 2016

Na Námestí Legionárov zasahujú konáre stromov do jazdnej dráhy. Fotky zobrazujú to, čo má bicyklista pred hlavou, keď sa nemôže bezpečne dostať viac vľavo. Mnoho krát sa tam stretne vedľa seba bicykel aj auto.
Niektoré autá občas narážajú do konárov. Tento stav je už od minulého roku.

26. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.



Mestský úrad v Prešove  
09. máj 2016

Odpoveď samosprávy

Stav drevín bol posúdený v teréne dňa 2.5.2016. Ide o staré stromoradie pagaštanov konských (Aesculus hippocastanum), ktoré bolo uznesením č. 611/2010 zo dňa 3.11.2010 zaradené do zoznamu hmotných nehnuteľných pamätihodností mesta Prešov pod názvom „Gaštanová aleja Masarykovej ulice“. Stromoradie bolo vysadené po oboch stranách ulice vedúcej od železničnej stanice do centra mesta po príchode prvej lokomotívy do Prešova v lete roku 1870, ako pripomienka tejto udalosti.
Nakoľko ide o senescentné dreviny, pri ktorých sa v súlade s arboristickými poznatkami, odporúča neorezávať obrast v záujme zachovania čo najväčšej stability drevín, zásah odborným orezom bude minimálny a bude zrealizovaný v súlade s platnou legislatívou vo vegetačnom období, ktoré trvá od 1.apríla do 30.septembra.
Stromoradie navrhujeme Odboru hlavného architekta mesta zaradiť do zoznamu obnovovaných stromoradí v rámci finančnej náhrady z NDS.
Cyklistom odporúčame v záujme bezpečnosti a plynulosti premávky využívať pre jazdu na bicykli pás vyznačený na pôvodnom chodníku pre peších na Masarykovej ulici.

Ďakujeme Vám za doručenie podnetu a všímavosť.


Mestský úrad v Prešove
12. máj 2016

Ján Haluška

Odkazprestarostu píše: ✔Podnet bol označený ako Vyriešený
S radosťou Vám oznamujeme, že podnet Konáre zasahujúce do jazdnej dráhy na Námestí legionárov bol označený ako Vyriešený.
Ďakujeme za Váš záujem a spoluprácu, bez ktorej by riešenie podnetov prostredníctvom nášho portálu nebolo možné.
Ja píšem: Znovu sa opakuje situácia, keď sa nevyriešený podnet označuje ako vyriešený! Vy z toho máte radosť, keď mi píšete nepravdu? Alebo je to vyrábanie väčšieho počtu vyriešených podnetov? To, že mi niekto anonymný odpovedá, nemožno označiť za vyriešenie. Konáre za krátky čas viac vyrástli a stav sa zhoršil. Na fotkách z aktualizácie to vidno. Za krátky čas, keď som bol znovu na tom mieste som videl ako autobusy, trolejbusy a kamión narážali do konárov a šúchali pravý bok. Bolo to aj so zvukovým efektom „jak še to čucha“ Na zemi sú aj odlomené časti stromu. Žiadam zmeniť podnet z: Vyriešený, na: V riešení.
12. máj 2016

Ján Haluška

Podnet nie je vyriešený. Do konárov sa niekedy naráža. Presnejšie v diskusii.
12. máj 2016

Prešov Odkazprestarostu.sk

odpoved radnice bola jednoznacna, orezanie nie je mozne, a vedla je "cyklochodnik"
13. máj 2016

Ján Haluška

Vaša odpoveď je nesprávna. Asi ste nečítali pozorne podnet a aktualizáciu. Samo mesto píše, že orez je možný! Čítajte: ... zásah odborným orezom bude minimálny a bude zrealizovaný v súlade s platnou legislatívou vo vegetačnom období, ktoré trvá od 1.apríla do 30.septembra.
....................................................................................................................................
Vaša tvrdohlavosť v nesprávnej odpovedi je pozoruhodná. Čo je za tým? Dôrazne vás žiadam o zmenenie podnetu na: V riešení.
13. máj 2016

Prešov Odkazprestarostu.sk

pan haluska je smutne ze si sam davate lajky na vlastne prispevky, co ja za tym? :)
13. máj 2016

Ján Haluška

Pekná vizitka od vás. Namiesto zmeny podnetu riešite nejaké lajky. Doteraz som nevedel čo to je! Ale syn mi povedal, že je to na facebooku. Ja facebook nemám. Tak sa ja vás pýtam čo je za tým?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania