"Zvyšovanie" počtu parkovacích miest

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Vladimír Adamkovič 18. júla 2016

Na parkovisku na Šváboch nám vyrástlo nové parkovacie miesto (viď foto). Týmto chcem poďakovať všetkým rodinkárom, klientelom a úplatkárom, ktorí odsúhlasili a schválili nárast počtu parkovacích miest na danom parkovisku. Zároveň Vás žiadam o ďalšie vyznačenie vodorovných dopravných značiek - Šikmé rovnobežné čiary, ktoré by vytvorili ešte ďalšie parkovacie miesta a uľahčili parkovanie na Šváboch. Ešte by som chcel pogratulovať pani B., ktorá to všetko vybavila. Postihnutí si zaslúžia byť tolerovaní, ale tolerancie od postihnutých si my nezaslúžime?

18. júl 2016

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.









Mestský úrad v Prešove
23. august 2016

MMA

Keby nam tu neparkovali 2 auta taky ktory tu nie su prihlaseny na pobyt, cize ani neplatia mestu dane, samozrejme vznika problem s parkovanim a mesto nema na nove parkoviska. Parkovisko vlastni mesto a to mysli na dobro vacsiny. Samozrejme ze clovek ako ty to nemoze pochopit, lebo myslis len na vlastne dobro a obvinujes bez dokazov nevinne osoby dokonca sa nestitis obut ani do invalidnych ludi.
23. august 2016

Jozef Marcinčin

.... kam až musí človek klesnúť, keď "závidí" matke aj postihnuté dieťa, pre ktoré je nastupovanie do auta problémové.
Neraz auta sú natlačené tak k sebe že aj zdravý ľudia majú problém nastúpiť. Musíte byť na seba hrdý.
Na mieste pani B. ,by som vás žaloval za osočovanie a urážku, lebo ste ju nazval a obvinil z korupcie.
03. október 2016

Odpoveď samosprávy

Mesto Prešov, ako príslušný cestný správny orgán pre miestne a účelové komunikácie v zmysle § 3 ods. 2 zákona č. 135/1961 Zb. o pozemných komunikáciách (cestný zákon) v znení neskorších predpisov, zaujíma k Vášmu podnetu zverejnenému na stránke www.odkazprestarostu.sk/27806 v predmetnej veci nasledujúce stanovisko.

Parkovacie miesta pre osoby s ťažkým zdravotným postihnutím na Švábskej ul. č. 49 boli vyhradené a vyznačené dopravným značením podľa súčasne platnej legislatívy. Určenie dopravného značenia, ktorému predchádzala obhliadka v teréne, vykonala referentka oddelenia dopravy a životného prostredia, ktorá má v kompetencii túto problematiku riešiť a ktorá Vám v prípade záujmu, rada objasní celú problematiku. Vodorovné dopravné značenie na celom parkovisku vyznačujúce ostatné parkovacie miesta bude vykonané na základe dohôd mesta a výboru mestskej časti o finančnom krytí potrebných prác.


Ďakujeme Vám za Váš podnet a upozornenie na vzniknutú situáciu.


Mestský úrad v Prešove

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania