Sukromny pozemok Dumbierska

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 28. januára 2013

Žiadam o vysvetlenie a prípadnu nápravu umiestnenia značky pred obytným domom Ďumbierska 36. Podľa tabule sa jedná o súkromný pozemok s hrozbou odtiahnutia. Podľa katastra sa však jedná o pozemky s číslom parcely 14302/137 a 14307/24 (typ C) patriace mestu Prešov. Podľa týchto zdrojov, by sa teda malo jednať o verejné parkovacie miesta.

30. január 2013

Odpoveď samosprávy

Uvedený podnet patrí do kompetencie samosprávy mesta Prešov. Podnet bol zaevidovaný na MsÚ v Prešove a pridelený na vybavenie vecne príslušnému organizačnému útvaru MsÚ, ktorý o výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk
07. február 2013

Odpoveď samosprávy

Mesto Prešov je vlastníkom jedného z uvedených pozemkov (parc. č. 14302/137), na ktorý nemá uzatvorenú žiadnu nájomnú zmluvu.
Mesto je tiež jedným zo spoluvlastníkov pozemku parc. č. 14307/24 a v prípade, že sa tabuľa nachádza na tomto pozemku, mesto zabezpečí preverenie opodstatnenosti jej umiestnenia, resp. oprávnenosti užívania tohto pozemku.

Ďakujeme za Váš podnet a za to, že sa podieľate na riešení problémov nášho mesta.
19. február 2013

Anonymný užívateľ

Ano! Tabula sa nachadza na jednom z uvedenych pozemkov.
14. marec 2013

Pet.

Ak mesto Prešov je vlastníkom pozemku, na ktorom sú parkovacie miesta, prečo potom majitelia tejto bytovky si svojvoľne na tieto miesta napísali čísla svojich parkovacích miest, podľa čísla bytu. S tým že za tieto miesta si platia, alebo zaplatili a v prípade zaparkovania na takomto mieste budem odtiahnutý. Komu platia, kde platia, mám zaujem tiež o taketo parkovacie miesto.
15. marec 2013

Parkovac

Majitela bytov na Dumbierskej ulicy si tieto cisla na parkovisku napisali svojvolne. Nemaju ziaden opravneny narok na tieto parkovacie miesta. Aj napriek tomu v tejto bytovke existuju individua, ktore si tieto miesta chrania hadkami, vyhrazkami a umiestnovanim papierikov za oknom aut, ktore parkuje na "ich" mieste. Osobne tam parkujem tiez a niekolko krat som sa s tymito obyvatelmi dostal do potycky. Kazdopadne, na tieto miesta nemaju ziaden narok a nemaju dovod vas nechat odtiahnut. Ak by to bolo naopak, uz by sa to davno stalo :) Za vsetkych si este dovolim spomenut pana Bryndzu, ktory sa viacerym ludom v minulosti vyhrazal odtiahnutim, a niekolko krat nezabudol podotknut ze: "raz uz tam auto horelo".

Mna este zaraza aj to, ze 7.2.2013 pracovnik samospravy prislubil vykonanie napravy, co sa tyka umiestnenia znacky nepravom oznacujucej sukromne parkovisko, ale do dnes (viac ako mesiac) sa tak nestalo.

Ono to je v podstate taky parkovaci luxus v strede sidliska, kde na jednej strane bytovky, ak rano vychadzate z parkoviska, musite si odtlacit auto, ktore stoji pred vam. A na druhej strane si ludia svojvolne oznacia "svoje" parkovacie miesta. Tabulou si oznacia "svoje" parkovisko. A vyhrazaju sa ak im tam niekto nepovolany zaparkuje. Ludia si nemaju cas zistovat podrobnosti a uveria veciam, ktore vidia - preto to do teraz malokto riesil a radsej parkoval inde.

Otazkou je este pozemok s parc. č. 14307/24 do ktoreho z casti toto parkovisko zasahuje a mesto je len spoluvlastnikom tohto pozemku. Cize nastava otazka vobec legalnosti postavenia parkoviska. Ale k tomu by sa mal vyjadrit skor nejaky pravnik.
26. marec 2013

Ferko Maly

... poď ho flexu od Narexu... :)
07. september 2013

Odkazprestarostu.sk

Prosíme Vás - užívateľov portálu,aby ste nás informovali v prípade, ak sa situácia akokoľvek zmení alebo dôjde k odstráneniu problému. Až po vykonaní nápravy bude status podnetu zmenený na "vyriešený", alebo v prípade nekonania samosprávy na "neriešený". Vopred ďakujeme
24. október 2013

rooosta

Označenie "Súkromný pozemok" odstránené.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania